search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 06:55
MENU CLOSE

Ερντογάν: «Ο Μπάιντεν έδωσε εντολή να με ρίξουν από την εξουσία»

13.05.2023 19:13
ERDOGAN

Επίθεση εναντίον του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μια μέρα πριν τις κάλπες στην Τουρκία.

Ο τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον αμερικανό ομόλογό του ότι έδωσε εντολή για να τον ρίξουν από την εξουσία. «Οι κάλπες αύριο θα δώσουν την απάντηση στον Μπάιντεν», απάντησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, ο τούρκος πρόεδρος ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία σήμερα με προσευχή στην Αγία Σοφία εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Νικητή Ερντογάν «βλέπουν» οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνουν πιθανό νικητή, και μάλιστα από τον πρώτο γύρο, δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις στην Τουρκία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που πραγματοποίησαν οι εταιρείες Areda και ASAL στις 11-12 Μαϊου, δείχνουν τον Ερντογάν να συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 50%. Δεύτερος γύρος εκλογών θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου, εφόσον κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το 50% των ψήφων.

Πιο αναλυτικά, η δημοσκόπηση της Asal  προβλέπει ότι ο Ερντογάν θα λάβει το 50,6% των ψήφων και ο Κιλιτσντάρογλου το 46,3%.

Η δημοσκόπηση του Areda έδειξε ότι το 51,3% των ερωτηθέντων είναι έτοιμο να ψηφίσει τον Ερντογάν αύριο, ενώ το 44,2% πρόκειται να στηρίξει τον Κιλιτσντάρογλου και τον Σινάν Ογκάν ένα σχεδόν 4%.

Ωστόσο, έρευνα της İstanbul Ekonomi Araştırma δίνει στον Κιλιτσντάρογλου 50.5%, στον Ερντογάν 45.6%, και στον Oğan 3.9%.

17 προσαγωγές σε βάρος του Ιντζέ

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) στην Τουρκία έλαβε ομόφωνη απόφαση για την καταμέτρηση των ψήφων που δόθηκαν στον Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος αποχώρησε από την προεδρική υποψηφιότητα.

Ο Ιντζέ παραιτήθηκε ισχυριζόμενος ότι όλα τα στοιχεία εναντίον του, κατά βάση ένα «ροζ βίντεο» είναι ψεύτικό προέρχεται από ισραηλινό σάιτ με εικόνες σεξουαλικής επαφής και κατηγορεί την οργάνωση του Γκιουλέν (FETO). Ο Ιντζέ δήλωσε ότι «το τουρκικό κράτος δεν μπόρεσε να προστατεύσει τη φήμη μου. Είναι υπεύθυνο για την προστασία της υπόληψης ενός πολίτη, ενός υποψηφίου προέδρου».

Παράλληλα, πριν από λίγη ώρα, ανακοινώθηκε ότι η αστυνομία προχώρησε σε 17 προσαγωγές με την κατηγορία του εκβιασμού, της απειλής και της πλαστογραφίας εγγράφων, παράνομη κατάσχεση και διάδοση προσωπικών δεδομένων και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής σε βάρος του Μουχαρέμ Ιντζέ. Επιπλέον, ζητήθηκαν εντάλματα σύλληψης για 4 υπόπτους που βρίσκονται στο εξωτερικό. Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση και θα παραπεμφθούν στο δικαστήριο μετά από καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Ζελένσκι

Ουκρανία: Στη Ρώμη σήμερα ο Ζελένσκι – Ποιους θα συναντήσει

Αργεντινή: Στο 109% εκτοξεύθηκε ο πληθωρισμός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 06:53