search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 00:45
MENU CLOSE

Εκλογές στην Τουρκία: Ψήφισαν Κιλιτσντάρογλου και Ερντογάν (Videos)

14.05.2023 12:09
tourkiaEkloges

Σε δημοτικό σχολείο της Άγκυρας προσήλθε πριν από λίγη ώρα ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (PΛK) της Τουρκίας και υποψήφιος για την προεδρία της χώρας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο κ. Κιλιτσντάρογλου έφτασε στο σχολείο συνοδευόμενος από την προσωπική του φρουρά και τη σύζυγό του, ενώ στο εκλογικό κέντρο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου.

Τον Κιλιτσντάρογλου συνόδευσε η σύζυγός του Σελβί. Ο Κιλιτσντάρογλου εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαμογελαστός και χαιρέτησε δια χειραψίας τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Στη συνέχεια, ο Κιλιτσντάρογλου πόζαρε για την καθιερωμένη φωτογραφία μπροστά από την κάλπη.

«Σε όλους μας έλειψε η δημοκρατία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κοσμικός ηγέτης. «Θα δείτε, με τη θέληση του Θεού, ότι η άνοιξη θα έρθει σε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε.

Με την Εμινέ στην κάλπη ο Ερντογάν

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα λίγο πριν από τις 12:00, ώρα Ελλάδας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τη σύζυγό του, Εμινέ, προσήλθε στο εκλογικό τμήμα όπου ήταν προγραμματισμένο να ασκήσει τα εκλογικά του δικαιώματα.

Κατά την άφιξή του, ο πρόεδρος της Τουρκίας χαιρέτησε υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του έσπευσαν να φωτογραφηθούν και με μικρά παιδιά που ήταν στον χώρο.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα, όμως, οι εικόνες δεν είχαν σχέση με όσα διαδραματίστηκαν λίγο νωρίτερα στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος του αντιπάλου του Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Ενα επικερδές μέλλον» για τη χώρα και τη δημοκρατία της ευχήθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για την Τουρκία από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε.

«Είναι σημαντικό όλοι οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν απρόσκοπτα μέχρι στις 17.00 για να δείξουν την δύναμη της τουρκικής δημοκρατίας», είπε ο Ερντογάν χωρίς να διατυπώσει πρόβλεψη για την νίκη του.

Ο Ερντογάν, όπως και η σύζυγός του, άσκησε τα εκλογικά του δικαιώματα στο Δημοτικό Σχολείο Saffet Cebi στο Üsküdar της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε επίσης:

Στο Βερολίνο ο Ζελένσκι – Τεράστια οπλική ενίσχυση από Γερμανία σε Ουκρανία

Εκλογές στην Τουρκία: Τέλος εποχής ή νέος θρίαμβος για Ερντογάν;

Μπουρκίνα Φάσο: Μακελειό από τζιχαντιστές – 33 νεκροί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 00:41