search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.10.2025 19:08
MENU CLOSE

Ερντογάν: Η αντιπολίτευση μιλά με τρομοκράτες, εγώ παίρνω οδηγίες από τον Θεό

20.05.2023 11:02
erdogan 765- new

«Η αντιπολίτευση συνομiλεί με τους τρομοκρατες, ενώ ο ίδιος παίρνει οδηγίες από τον λαό και από τον Θεό», επισήμανε σε ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής.

Ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «η γεωγραφία της καρδιάς μας είναι από τον Καύκασο μέχρι και την Αφρική» και ξεκαθάρισε πως «εμείς δεν κάνουμε αυτό που θέλει η Δύση, αλλά αυτό που θέλει η Τουρκία».

«Kάποιοι που έχουν την εντύπωση πως τους ανήκει αυτή η χώρα και αυτή η πόλη, όσο και να προσπαθήσουν πρέπει να καταλάβουν, πως η Κωνσταντινούπολη είναι η Ανατολία, είναι η Θράκη, η Κωνσταντινούπολη είναι η ίδια η Τουρκία», ανέφερε.

»Επιπλέον η Κωνσταντινούπολη είναι η μητέρα που αγκαλιάζει όλη την γεωγραφία της καρδιάς μας που επεκτείνεται από τα Βαλκάνια στον Καύκασο, από την Κριμαια στην βόρεια Αφρική και την κεντρική Ασία. Εκείνοι παίρνουν οδηγίες από το όρος Κάντιλ, από τα παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης στις μεγάλες πόλεις. Ενώ εμείς παίρνουμε οδηγίες από τον Θεό και από τον λαό», επισήμανε.

«Στο θέμα των F-16 και των F-35 σταθήκαμε αντρίκια»

H Αμερική είπε “να επιστρέψεις τους S-400“. Kι εμείς τους είπαμε “όχι, δεν μας δώσατε τους Patriot, γι’ αυτό κάναμε το δικό μας βήμα που αφορά την άμυνα μας. Αν μας τους δίνατε δεν θα μπαίναμε σε αυτόν τον δρόμο. Αφού δεν μας δώσατε αυτό κάναμε”. Στο ζήτημα των F-35 και στο ζήτημα των F-16 εμείς σταθήκαμε αντρίκια, και δεν συμβιβαστήκαμε», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στη Ρωσία, ο τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως αποτελεί μεγάλο οικονομικό εταίρο της Τουρκίας, στέλνοντας μήνυμα στη Δύση: «Δήλωσαν πως θα επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία όπως το ζητάει η Δύση. Βye bye Κεμάλ, εμείς δεν κάνουμε αυτό που θέλει η Δύση, αλλά αυτό που θέλει η Τουρκία!».

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΥ: Δραματική έκκληση στο G7 για λήψη μέτρων για την επόμενη πανδημία

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του εθνοφρουρού που κατηγορείται για διαρροή απόρρητων εγγράφων

Εκλογές στην Τουρκία: Στο 49,52% ο Ερντογάν, στο 44,88% ο Κιλιτσντάρογλου σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.10.2025 19:08