search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:52
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Εκτός Βουλής μένει ο Ευάγγελος Αντώναρος – «Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης Τσίπρα» (Video)

22.05.2023 01:37
antonaros-new

Εκτός Βουλής μένει ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική, καθώς συγκέντρωσε μόλις 5.875 ψήφους και βρίσκεται τρίτος από το τέλος.

Στην Ανατολική Αττική, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει 2 βουλευτές, προηγούνται ο Γιώργος Καραμέρος και ο Χρήστος Σπίρτζης, ενώ τρίτος και εκτός Βουλής είναι ο Νάσος Αθανασίου.

Ο κ. Αντώναρος μιλώντας στην ΕΡΤ, μετά τη μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εκλογές 2023, δεν έκανε κάποιο σχόλιο για την επίδοσή του στη μάχη του σταυρού.

Το μόνο που είπε είναι πως «δεν τίθεται κατά τη δική μου αντίληψη θέμα αλλαγής, αντικατάστασης του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι προσωπική μου άποψη. Την καταθέτω εδώ δημόσια. Οι αλλαγές είναι θέματα ουσίας, θέματα πολιτικής, καθώς πηγαίνουμε σε μια δεύτερη εκλογή -μια καινούργια εκλογή είναι ο ακριβής όρος».

«Δεν νομίζω ότι οι δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου επηρέασαν πάρα πολύ» το αποτέλεσμα της αποψινής εκλογικής αναμέτρησης, τόνισε ο κ. Αντώναρος ενώ συμπλήρωσε ότι «σημασία έχει από ‘δω και πέρα με τι ατζέντα και πολιτικό λόγο και τι περιεχόμενο θα πάμε στις εκλογές προς το τέλος Ιουνίου, από ότι φαίνεται. Αυτό είναι λοιπόν εκείνο το οποίο θα μας απασχολήσει το αμέσως επόμενο διάστημα».

Ως προς τον σχηματισμό κυβέρνησης, «το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει τίποτα σε αυτό που είπαμε, ότι δηλαδή είναι μια προοδευτική δημοκρατική δύναμη. Είμαι βέβαιος ότι όταν ο κύριος Μητσοτάκης, όπως ειπώθηκε και προηγουμένως, επιστρέψει την εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πάρει τη δεύτερη εντολή ο Αλέξης Τσίπρας, θα χρησιμοποιήσει τον χρόνο που προβλέπεται από το Σύνταγμα, ο οποίος είναι πολύ περιορισμένος, για να γίνει να κάνει και τις κατάλληλες επαφές», είπε ο κ. Αντώναρος.

«Εγώ θεωρώ ότι είναι θεσμικά πρέπον και συνταγματικά επιβαλλόμενο να γίνει ο διάλογος μεταξύ εκείνου ο οποίος παίρνει την εντολή με όλα τα υπόλοιπα κόμματα, που κινούνται στο προοδευτικό τόξο».

Διαβάστε επίσης:

Ηχηρές απουσίες από τη νέα Βουλή – Ποια «βαριά χαρτιά» δεν εκλέγονται

Εκλογές 2023: Ιστορική νίκη της ΝΔ με πάνω από 20 μονάδες διαφορά – Τα αποτελέσματα στο 95,71% της ενσωμάτωσης

ΣΥΡΙΖΑ: Στα όργανα η αποτίμηση της βαριάς ήττας από αύριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:52