search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 02:05
MENU CLOSE

Κούλογλου: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κι άλλες απώλειες, θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα της ηγεσίας (Video)

24.05.2023 18:18
kouloglou1312_new

Θέμα επανεξέτασης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην περίπτωση που στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση υπάρξουν περαιτέρω απώλειες, έθεσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Κούλογλου είπε πως αυτή τη στιγμή η βασική προσπάθεια από τη δημοκρατική παράταξη συνολικά είναι «να μην υπάρξουν εντάσεις μεταξύ τους και ούτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να τσακωθούν». Όπως είπε, πρέπει να γίνει μία προσπάθεια για ένα καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που εάν δεν αποτρέψει την αυτοδυναμία, να αποτρέψει την «παντοδυναμία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Κούλογλου έκανε λόγο για μη τήρηση της δέσμευσης του 2019 να μετασχηματιστεί σε μία προοδευτική και κεντροαριστερή μεγάλη παράταξη. Αντίθετα, «ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα συνέδριο στο οποίο “έτρωγε τις σάρκες του” και ασχολήθηκε με τον τρόπο εκλογής του προέδρου».

Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στην ασαφή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και στο «θολό» προεκλογικό αφήγημα ενώ πρότεινε το κόμμα «να κινηθεί σοβαρά, οργανωμένα και επαγγελματικά. Δηλαδή θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να βρει τους ανθρώπους που εμπιστεύεται να του πούνε τι ακριβώς λένε οι μετρήσεις, τις οποίες δεν πρέπει πλέον να αμφισβητεί και με βάση αυτές, τη σύνθεση του εκλογικού σώματος κλπ, να αναπτύξει τις κατάλληλες κοινωνικές συμμαχίες και την κατάλληλη στρατηγική για να ανακάμψει όσο είναι δυνατόν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σε ερώτηση για το αν θα χρειαστεί να συζητηθεί το θέμα της ηγεσίας, ο ευρωβουλευτής απάντησε πως «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει και άλλο, τότε αναδεικνύεται ένα συλλογικό ζήτημα για αναπροσαρμογή της όλης στρατηγικής, σε αυτά τα πλαίσια φυσικά και το θέμα της ηγεσίας πρέπει να επανεξεταστεί».

Ωστόσο, κατέληξε λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας «είναι αυτός που πήρε το ΣΥΡΙΖΑ και το ανέβασε εκεί πάνω» και «δεν πρέπει να φορτωθεί ο ίδιος την ιστορική ευθύνη της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ και της παντοδυναμίας της δεξιάς».

Διαβάστε επίσης:

Αιχμές και Παππά μετά τη Δούρου για τις δηλώσεις Παπαδημούλη: «Ο κόσμος περιμένει σοβαρότητα και όχι ανοησίες»

«Τα μαζεύει» ο Άδωνις Γεωργιάδης για τους 180 βουλευτές και το Σύνταγμα

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Ποιοι αναλαμβάνουν κομβικά υπουργεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 02:05