search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:28
MENU CLOSE

Ένα σούπερ γιοτ βγαλμένο από τα βιβλία του Ιουλίου Βερν (Photos)

25.05.2023 15:40
nautilus main

Η φαντασία του Ιουλίου Βερν οργίαζε όταν έγραφε για τον Ναυτίλο και τον Κάπταιν Νέμο.

Ακολουθώντας τα χνάρια του, η ομάδα αρχιτεκτόνων σκαφών της δανέζικης εταιρίας U-Boat Worx σχεδίασε ένα υβριδικό σκάφος, που είναι μισό υποβρύχιο και μισό υπερπολυτελές γιοτ, που απευθύνεται όμως σε χοντρά πορτοφόλια.

Ο υβριδικός Ναυτίλος κοστίζει 22 εκατομμύρια δολάρια, έχει την δυνατότητα να βουτάει στα 150 μέτρα βάθος και να ταξιδεύει συνεχόμενα για 3.200 ναυτικά μίλια.

Εμπνευσμένο από τα κλασικά βιβλία του Ιουλίου Βέρν, και κυρίως από το βιβλίο του 1870 «20 Χιλιάδες Λεύγες Κάτω από την Θάλασσα», ο Ναυτίλος είναι το τοπ σκάφος για περιπέτειες. Όπως ακριβώς και στην ιστορία του Κάπταιν Νέμο και του υποβρυχίου του, που ξεκινάνε το ταξίδι τους κάτω από την θάλασσα για τον Νότιο Πόλο, αλλά τελικά βλέπουν την χαμένη πόλη της Ατλαντίδος.

Το εσωτερικό του σύγχρονου Ναυτίλου είναι 37,5 μέτρα, έχει χώρους για να φιλοξενήσει επταμελές πλήρωμα και δέκα επιβάτες. Μάλιστα στην κύρια καμπίνα προβλέπεται χώρος για να βλέπει ο επιβάτης τον υποθαλάσσιο κόσμο πανοραμικά.

Στο κεντρικό σαλόνι υπάρχουν ό, τι χρειάζεται ο επιβάτες για να χαλαρώσει, να διασκεδάσει ή ακόμα και να δουλέψει. Υπάρχει επίσης γυμναστήριο, ενώ στο κατάστρωμα προβλέπεται η λειτουργία μπαρ.

Ο Ναυτίλος σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μπορεί να φτάσει στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη. Ο CΕO της U-Boat Worx, Μπερτ Χάουτμαν λέει ότι ο Ναυτίλος «συνδυάζει την απόλυτη πολυτέλεια με την καινοτομία». «Στόχος μας είναι να μοιραστούμε τα θαύματα του υποθαλάσσιου κόσμου με ασφάλεια για τους επιβάτες και προσφέροντας πολυτέλεια και άνεση», προσθέτει.

Το σκάφος προσώρας βρίσκεται στα σχέδια, αλλά η εταιρία U-Boat Worx διαβεβαιώνει ότι όποιος διαθέτει 22 εκατομμύρια δολάρια μπορεί να το αποκτήσει σε 30 μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές στην Τουρκία: Αγωγή κατά του Ερντογάν από τον Κιλιτσντάρογλου μετά το βίντεο που τον συνδέει με το PKK

Αυστραλία: «Κόλαση» φωτιάς σε 7ώροφο κτίριο – Συγκλονιστικές εικόνες (videos)

Νορβηγία: «Προσοχή στη φάλαινα – κατάσκοπο» προειδοποιούν οι αρχές (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:28