search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:12
MENU CLOSE

Τίνα Τέρνερ: Πώς ο Ντέιβιντ Μπόουι έσωσε την καριέρα της

25.05.2023 16:42
tina david

Η θρυλική τραγουδίστρια Τίνα Τέρνερ έτρεφε μεγάλη αγάπη για τον σταρ της ροκ Ντέιβιντ Μπόουι – και φέρεται να του πίστωνε το γεγονός ότι βοήθησε την καριέρα της σε μια δύσκολη στιγμή.

Την Τετάρτη, ανακοινώθηκε ότι η «Βασίλισσα του Rock ‘n’ Roll» πέθανε σε ηλικία 83 ετών στην Ελβετία, όπου ζούσε εδώ και πολλά χρόνια.

Η εμβληματική ερμηνεύτρια ήταν γνωστή για τα τραγούδια της, όπως το «What’s Love Got to Do with It» και πούλησε περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της.

Ωστόσο, παρά την τεράστια επιτυχία της, υπήρξε μια περίοδος που η Τίνα Τέρνερ αντιμετώπισε προσωπικές δυσκολίες, καθώς υπέστη κακοποίηση από τον άλλοτε σύζυγό της, Άικ Τέρνερ.

Αφού χώρισαν το 1976, την απέλυσε η δισκογραφική της, η Capitol Records, – αλλά όπως αποκάλυψε η ίδια, ήταν ο Μπόουι που την βοήθησε να επιστρέψει στη μουσική βιομηχανία.

«Το 1983 ο Ντέιβιντ Μπόουι έκανε κάτι πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό για μένα», είχε αποκαλύψει η Τίνα, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Female First το 2004.

«Ήμασταν στην ίδια δισκογραφικη, αλλά είχε ληφθεί η απόφαση να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό μου», είπε. «Ο Ντέιβιντ, ωστόσο, μόλις είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Capitol, η οποία ήθελε να τον βγάλει για δείπνο εκείνο το βράδυ στη Νέα Υόρκη για να το γιορτάσουν. «Συγγνώμη», τους είπε, «αλλά θα πάω στο Ritz να δω την αγαπημένη μου τραγουδίστριαι». Και μιλούσε για μένα».

Εξήγησε ότι στη συνέχεια, οι «μεγάλοι» από τη δισκογραφική ήρθαν και την άκουσαν να παίζει.

«Ευτυχώς, ήταν μια υπέροχη παράσταση», θυμήθηκε η αείμνηστη σταρ. «Βλέποντας τη συναυλία και την αντίδραση του πλήθους ανατράπηκε και το πώς με έβλεπε η Capitol [Records].

«Χάρη στον Ντέιβιντ έκανα άλλη μια συμφωνία και ακολούθησαν όλα τα άλλα. Θα του είμαι πάντα ευγνώμων».

Ο Μπάουι πέθανε λίγα μόλις χρόνια πριν από την Τίνα, τον Ιανουάριο του 2016, σε ηλικία 69 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, συνεργάστηκαν για ένα τραγούδι μόνο μία φορά, το 1985.

Ήταν καλεσμένη τραγουδίστρια σε ένα ζωντανό ντουέτο του «Tonight», του ομώνυμου άλμπουμ του.

Το 1988 κυκλοφόρησαν το τραγούδι ως single.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Μικρούτσικος: Ξεκαθαρίζει για την «κόντρα» του με τον Θανάση Πάτρα (Video)Ανδρέας

Κατερίνα Καινούργιου: Ξέσπασε σε κλάματα στον άερα της εκπομπής – «Ήθελα να φύγω αλλά εντάξει» (Video)

Νανά Παλαιτσάκη: «Θεωρούσα τον Λιάγκα σεξιστή – Ήταν λάθος που η Σκορδά πήγε στον ΣΚΑΪ» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:11