search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:27
MENU CLOSE

Επιμένει ο Ξυδάκης στην «ομίχλη στο μυαλό» – Σε άλλο… τόνο ο Ζαχαριάδης

26.05.2023 15:31
kwstas-zaxariadis-1300×700

Σε διευκρινίσεις μεν, δίχως ανασκευή δε, προχώρησε ο Νίκος Ξυδάκης σχετικά με τις δηλώσεις του περί συνδρόμου της Στοκχόλμης και για «ομίχλη στο μυαλό» λαού, που ψήφισε όπως ψήφισε στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως ούτε σκοπεύει να ανασκευάσει, ούτε να αποσύρει όλα όσα είπε, γιατί «δεν είναι χαρακτηρισμός εκάστου των εκλογέων αλλά είναι μια προσέγγιση του πώς λειτουργούν οι πληθυσμοί».

Επικαλέστηκε μάλιστα και μία φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το μακρινό 1989: «Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο φρενοκομείο», μία φράση που όπως είπε «σχολιαζόταν με πολιτικούς όρους».

«Όλα αυτά που είπα ήταν μέρος μιας συζήτησης μιάμισης ώρας» ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι αυτά που είπε σε τηλεοπτική εκπομπή έχουν ειπωθεί πολλές φορές στον ελληνικό δημόσιο χώρο από πολλά χείλη και από πολλούς ανθρώπους.

Συνεχίζοντας την επιχειρηματολογία του, αναφέρθηκε στους Βραζιλιάνους στις παραγκουπόλεις, που ψήφισαν τον Μπολσονάρου αλλά και στην εργατική τάξη στις ΗΠΑ που προτίμησε τον Τραμπ.

«Δεν υπάρχει μια εξήγηση αλλά βλέπουμε ότι πολύς κόσμος που το συμφέρον του μπορεί να είναι σε μια άλλη πολιτική πρόταση να ψηφίζει διαφορετικά, δικαίωμά του, και αυτό είναι το νόημα της εκλογής, αλλά είναι και ένας τρόπος να κρίνουμε», συμπλήρωσε ο κ. Ξυδάκης.

Όπως εκτιμά ο ίδιος, ένας σημαντικός λόγος που συνετέλεσε στην μεγάλη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήταν ότι οι εκπρόσωποί του δεν μπορούσαν να περάσουν ένα μήνυμα «σαφές, αποτελεσματικό και εμπνευστικό» προς τους πολίτες μετά από τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση. «Αυτό είναι η πολιτική ανάλυση. Και αυτή είναι η αυτοκριτική που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας» πρόσθεσε ο κ. Ξυδάκης ερμηνεύοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

Τέλος, ερωτώμενος σχετικά με την «ομίχλη στο μυαλό» κάποιων εκ των ψηφοφόρων που είπε χτες, ο Νίκος Ξυδάκης απάντησε ότι «για ένα μέρος των ανθρώπων δεν ξέρω τι να πω, υπάρχει προπαγάνδα, συσκότιση, είναι η Ελλάδα στο 107 για την ενημέρωση, δεν υπάρχει συζήτηση και ζύμωση και αυτό εκτός από την τεράστια ευθύνη των μέσων είναι και μια τεράστια ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων που δεν κάνουν τις συζητήσεις και τις επεξηγήσεις των προγραμμάτων τους».

Ζαχαριάδης: Ο λαός δεν έχει Σύνδρομο της Στοκχόλμης, το θέμα είναι να μην το έχουμε εμείς

Στο αντίποδα, ο Κώστας Ζαχαριάδης κληθείς να σχολιάσει τα λεγόμενα του Νίκου Ξυδάκη, απάντησε ότι «ο λαός δεν έχει Σύνδρομο της Στοκχόλμης, το θέμα είναι να μην το έχουμε και εμείς. Να μην πυροβολούμε τα πόδια μας».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένα κόμμα με πολύ ισχυρή ηγεσία και με πολύ ισχυρή προσωπικότητα ηγέτη». Και συνέχισε, λέγοντας για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, «τον τιμά το γεγονός ότι μετά από μια πολύ οδυνηρή ήττα και σε πολιτικό επίπεδο και σε προσωπικό επίπεδο, είναι μπροστά, είναι όρθιος, μας εμψυχώνει όλους και μας οδηγεί». 

Διαβάστε επίσης:

Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο και στα καθήκοντά της» (video)

Σαρμάς στο πρώτο Υπουργικό: Πρέπει να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης σε φωτογραφίες – Ποιοι προτίμησαν τον πολιτικό όρκο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:27