search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:40
MENU CLOSE

«Κρουαζιέρα τριών χρόνων»: Πραγματικότητα ή φιάσκο; Οι επιστροφές χρημάτων και η καταλληλότητα του πλοίου (photos/videos)

26.05.2023 16:04
krouazieroploio_2605_1200-700_new
credit: lifeatseacruises.com

Όταν η Life at Sea Cruises ανακοίνωσε ότι θα οργάνωνε ένα ταξίδι 130.000 μιλίων, την «πρώτη και μοναδική κρουαζιέρα με διάρκεια τριών χρόνων», εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για τις καμπίνες του πλοίου και κάποιοι ενθουσιώδεις πούλησαν και τα σπίτια τους για να προετοιμαστούν για το ταξίδι της ζωής τους.

Ωστόσο όταν λίγες μήνες μετά η Life at Sea Cruises, θυγατρική της Miray Cruises, άρχισε να δέχεται κρατήσεις για το ταξίδι με το κρουαζιερόπλοιο MV Gemini, διαπιστώθηκε ότι το ενδιαφέρον δεν ήταν τόσο μεγάλο.

credit: lifeatseacruises.com

Έτσι, το φιλόδοξο σχέδιο φαίνεται πως διέρχεται κρίση και κάποιοι πελάτες ζητούν ήδη πίσω τα χρήματά τους.

Μάλιστα ο Μάικ Πέτερσον, πρώην γενικός διευθυντής της Life at Sea Cruises, δήλωσε στο CNN Travel ότι ο ίδιος και ολόκληρο το επιτελείο του «αποσύρθηκαν» από το φιλόδοξο πρότζεκτ.

Υπάρχουν μάλιστα φήμες ότι δημιουργήθηκε θέμα με την καταλληλότητα του κρουαζιερόπλοιου που είναι να αποπλεύσει την 1η Νοεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη για την «κρουαζιέρα των τριών χρόνων», κάτι που όμως διέψευσε η Κέντρα Χολμς, διευθύντρια εταιρικής ανάπτυξης της Miray International.

«Η κρουαζιέρα δεν ακυρώθηκε. Προχωρούμε. Αποπλέει την 1η Νοεμβρίου, όπως έχει προγραμματιστεί», δήλωσε κατηγορηματικά η Κέντρα Χολμς.

Υπάρχει θέμα με το πλοίο;

Το CNN πάντως γράφει ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν το ταξίδι θα γίνει με το κρουαζιερόπλοιο MV Gemini ή με άλλο σκάφος.

Σύμφωνα με την Ιρίνα Στρεμπίτσκι, πρώην διευθύντρια πωλήσεων και μάρκετινγκ στην Life at Sea Cruises, το πλοίο MV Gemini, που έχει δυνατότητα φιλοξενίας 1074 επιβατών χαρακτηρίστηκε «μη αξιόπλοο» από μηχανικό, ο οποίος εξέφρασε και επιφυλάξεις για το κατά πόσο αυτό το σκάφος θα μπορούσε να κάνει ένα ταξίδι τριών ετών.

Ο ιστότοπος Marine Traffic, που παρακολουθεί την κίνηση των πλοίων σε όλες τις θάλασσες, έγραψε ότι το Gemini ταξιδεύει στο Αιγαίο, έπιασε στο λιμάνι της Ρόδου και από εκεί απέπλευσε για το Τσεσμέ της Τουρκίας.

Έντονη ανησυχία για όσους προπλήρωσαν καμπίνες

Οι αμφιβολίες για το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί η κρουαζιέρα προκάλεσαν έντονη ανησυχία στους πελάτες που έχουν ήδη προπληρώσει κάποιες από τις 400 καμπίνες.

Η εταιρία διοργανώνει δύο webinars καθημερινά για να ενημερώσει τους πελάτες της και διαβεβαιώνει ότι υπάρχει ένα ολόκληρο επιτελείο που εργάζεται για να γίνει το προγραμματισμένο ταξίδι.

Η συνταξιούχος καθηγήτρια Σάρον Λέιν, από την Καλιφόρνια, έκλεισε μία καμπίνα 40 τετραγωνικών και σχεδίαζε να πουλήσει σχεδόν όλα τα υπάρχοντά της, για να κάνει αυτή την κρουαζιέρα. Ωστόσο, μετά τις φήμες που ακούγονται η Λέιν δηλώνει στο CNN ότι δεν θα κάνει το ταξίδι.

credit: lifeatseacruises.com

«Είμαι αλλεργική στο χάος. Η συμμετοχή στην κρουαζιέρα είναι ένα ρίσκο καλά μελετημένο για μένα. Τώρα όμως ξεπερνά τα όρια», είπε στο CNN.

Όταν άνοιξαν οι κρατήσεις, οι τιμές για τις καμπίνες ανά άτομο κυμαίνονταν από 30.000 δολάρια τον χρόνο μέχρι 109.999, για τις καμπίνες με μπαλκόνι.

«Κρίμα. Είχα προετοιμαστεί ήδη. Θα μου πάρει λίγο χρόνο για να οργανωθώ και πάλι, αλλά τουλάχιστον δεν είμαι από εκείνους που έχουν ήδη πουλήσει ένα σπίτι και τα υπάρχοντά τους», είπε η Λέιν.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι έχουν γίνει κρατήσεις για το 50% των θέσεων, αλλά παραδέχεται ότι υπάρχουν και αρκετά αιτήματα για επιστροφή χρημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Αγνοείται σκάφος με 500 μετανάστες μεταξύ Λιβύης και Σικελίας

Εφιάλτης σε πτήση: Επιβάτης άνοιξε την έξοδο κινδύνου σε ύψος 200 μέτρων (Video/Photos)

ΗΠΑ: Ελεύθερος 33 χρόνια μετά την άδικη φυλάκισή του για απόπειρα φόνου 6 εφήβων (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:40