search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:07
MENU CLOSE

Εφιάλτης σε πτήση: Επιβάτης άνοιξε την έξοδο κινδύνου σε ύψος 200 μέτρων (Video/Photos)

26.05.2023 14:31
exodoskindynou_plane

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησαν οι επιβάτες εσωτερικής πτήσης της Asiana Airlines στη Νότια Κορέα, όταν ένας επιβάτης άνοιξε την έξοδο κινδύνου ενώ το αεροπλάνο ήταν στον αέρα.

Η καμπίνα βρέθηκε στο έλεος του ισχυρού ανέμου που έμπαινε από την ανοιχτή έξοδο κινδύνου καθώς το αεροσκάφος βρισκόταν σε ύψος 200 μέτρων από το έδαφος και ετοιμαζόταν για προσγείωση.

Ένας από τους επιβάτες κατέγραψε τα όσα συνέβησαν μέσα στο Airbus A321 με το κινητό του τηλέφωνο και ανέβασε τις εικόνες στα social media. Τα παιδιά άρχισαν να κλαίνε φοβισμένα, κάποιοι επιβάτες προσπαθούσαν να κρατηθούν στις θέσεις τους, άλλοι πανικοβλήθηκαν.

Εξαιτίας του αέρα κάποιοι από τους επιβάτες αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και εννέα άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο μετά την ασφαλή προσγείωση. Η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος σοβαρά τραυματισμένος, ούτε προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Αμέσως μετά την προσγείωση η αστυνομία συνέλαβε το άτομο που άνοιξε την έξοδο κινδύνου. Τα κίνητρα του ατόμου, ηλικίας περίπου 30 ετών, δεν έχουν αποσαφηνιστεί, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία.

Αλλά το υπουργείο Μεταφορών της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι κάποιοι  επιβάτες προσπάθησαν να τον σταματήσουν αλλά δεν πρόλαβαν.

Το αεροσκάφος είχε προορισμό την πόλη Νταεγού, όπου προσγειώθηκε με την έξοδο κινδύνου ανοιχτή, χωρίς άλλα προβλήματα για τους 194 επιβάτες.

Αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο να ανοίξει η έξοδος κινδύνου ενώ το αεροπλάνο πετά, ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη τον Ιανουάριο, όταν η πόρτα ενός ρωσικού An-26 άνοιξε λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους.

Ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της πόλης Μαγκάν, στο Γιακούτσκ της Σιβηρίας και όλοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, παρά τον παγωμένο αέρα που είχε σαρώσει την καμπίνα του αεροσκάφους.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ελεύθερος 33 χρόνια μετά την άδικη φυλάκισή του για απόπειρα φόνου 6 εφήβων (video)

Το FBI αποκάλυψε «σχέδιο δολοφονίας» της Βασίλισσας Ελισάβετ το 1983 (photos/videos)

Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Τι απέφεραν οι έρευνες στην Πορτογαλία (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:04