search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 05:23
MENU CLOSE

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Αστραφτερά γενέθλια για τη «Βασίλισσα της Νύχτας»

28.05.2023 12:10
SAPOUNTZAKI

Με καλούς φίλους και ενθουσιώδη διάθεση γιόρτασε τα 90α της γενέθλια η Ζωζώ Σαπουντζάκη αποδεικνύοντας με την εμφάνισή της πως ο χρόνος δεν την αγγίζει.

Φορώντας μια εντυπωσιακή κόκκινη αστραφτερή τουαλέτα, η γεμάτη ενέργεια και θετική διάθεση Ζωζώ Σαπουντζάκη χόρεψε, τραγούδησε και έσβησε την τούρτα της. Άλλωστε όπως είχε πει και η ίδια «εγώ θα ζήσω δυο ζωές, το λέει και το όνομά μου, Ζω-ζώ…».

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η πιο καυτή σταρ της μεταπολεμικής Ελλάδας, ένας ζωντανός θρύλος, κατάφερε να γίνει συνώνυμο του γλεντιού και της νυχτερινής διασκέδασης, αξιοποιώντας στο μέγιστο το μπρίο της, τη θέλησή της να ζει στα άκρα, το ταλέντο της στο τραγούδι και στην πίστα, που μετέφερε και στη μεγάλη οθόνη.

Τα πρώτα χρόνια

Η Ζωή Σαπουντζάκη γεννήθηκε το ‘33, σε δύσκολες εποχές, στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο πατέρας της Σωκράτης είχε καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και η μητέρα της Φυλή, από τη Σμύρνη. Πάτησε το θεατρικό σανίδι μόλις 7 ετών, μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Βάσω, στην ηθογραφία «Το Αγρίμι» στο Θέατρο του Λευκού Πύργου. Η Βάσω σταμάτησε γρήγορα το θέατρο, γιατί έκανε οικογένεια, ενώ η Ζωζώ συνέχισε την προσπάθειά της στο θέαμα. Τη βοήθησε πολύ και η γνωριμία με τον γείτονά της Γιάννη Δαλιανίδη, που της έμαθε χορό, καθώς και η παρότρυνση της μητέρας της, που έπαιξε και ρόλο «μάνατζερ», στην καριέρα της.

Η νύχτα, τα φτερά και οι καμπύλες

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘50 κατέβηκε στην πρωτεύουσα, κερδίζοντας άμεσα το αθηναϊκό κοινό με το φλογερό ταπεραμέντο και την ομορφιά της, παίζοντας κυρίως σε επιθεωρήσεις. Γρήγορα, θα αφήσει το θέατρο για να μπει στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης σε κοσμικά κέντρα, όπου σύχναζε η «αφρόκρεμα» της εποχής, εφοπλιστές, βιομήχανοι, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες. Οι εμφανίσεις της, ήταν τολμηρές και ιδιαιτέρως εντυπωσιακές, με τις πανάκριβες τουαλέτες της, τα φτερά και πούπουλα, που έκρυβαν μόνο τα «επίμαχα» μέρη του σώματός της. Σύντομα θα χαρακτηριστεί η «βασίλισσα της νύχτας».

Η Μαρλέν και η Μπέλα Μπούλα

Τη δεκαετία του ‘50 θα μπει και στα κινηματογραφικά πλατό, κάνοντας εμφανίσεις ως τραγουδίστρια («Ο Μπαμπάς Εκπαιδεύεται», «Ο Λεφτάς», «Νύχτες στο Μιραμάρε»), ενώ η πρώτη της επιτυχία ως ηθοποιού ήρθε το 1966 στην κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη «Ο Ξυπόλυτος Πρίγκηψ» κάνοντας τον Κώστα Βουτσά να «ξερογλύφεται», υποδυόμενη την τραγουδίστρια Μάρλεν. Δυο χρόνια μετά, θα συμπρωταγωνιστήσει και πάλι με τον Κώστα Βουτσά στην κωμωδία «Ο Ψεύτης» και πάλι του Δαλιανίδη, ενώ τον επόμενο χρόνο θα έρθει η επιτυχία της στην κωμωδία «Το Θύμα», του Ντίνου Δημόπουλου. Έχοντας και πάλι δίπλα της τον Βουτσά, θα αφήσει εποχή ως μία ψωνάρα που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια του σινεμά, η περίφημη Μπέλα Μπούλα, σατιρίζοντας τις φιλόδοξες των στάρλετ της εποχής που ήθελαν να γίνουν σαν την πραγματική Σαπουντζάκη, βρίσκοντας το θύμα που θα χρηματοδοτήσει την τρέλα τους. Θα ακολουθήσει η κωμωδία «Ο Άνθρωπος της Καρπαζιάς» και πάλι με τον Βουτσά, ενώ μετά από κάποιες αποτυχίες, θα παίξει έναν ρόλο και στο χολιγουντιανό «Ο Έλληνας Μεγιστάνας» του Τζέι Λι Τόμσον, με πρωταγωνιστή τον Άντονι Κουίν, στο ρόλο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Διαβάστε επίσης:

Φουρέιρα για Μποτία: Τον ερωτεύτηκα ξανά όταν είδα πόσο καλός μπαμπάς είναι

Πάνος Μουζουράκης: «Σας άρεσε το ποίημα;» – Η σπόντα στους δημοσιογράφους

Το «καρφί» της Μελέτη για τον Μουζουράκη: «Να μας γλιτώσει από τα έξοδα ήθελε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44