search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 14:43
MENU CLOSE

Ιταλία: Το πάρτι πρακτόρων που κατέληξε σε τραγωδία – Τι συνέβη στη λίμνη Ματζόρε (photos/videos)

30.05.2023 13:56
italia_limni-maggiore_3005_1200-700_new

Δύο Ιταλοί πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και ένας Ισραηλινός πρώην πράκτορας ήταν μεταξύ των τεσσάρων θυμάτων του δυστυχήματος που έγινε την Κυριακή στην Λίμνη Ματζόρε, στη βόρεια Ιταλία.

«Δυο Ιταλοί 007 και ένας ισραηλινός πρώην πράκτορας» μεταξύ των θυμάτων, γράφει χαρακτηριστικά η ιταλική ilmessaggero.

Από αξιωματούχους έγιναν γνωστά τα ονόματα των θυμάτων, που είναι οι Κλαούντιο Αλόντζι, 62 χρόνων, Τιτζιάνα Μπαρνόμπι, 53 χρόνων, Σιμόνι Έρεζ, 50 χρόνων και η 50χρονη Ρωσίδα, Άνια Μπόζκοβα, σύζυγος του καπετάνιου του σκάφους.

Το μήκους 16 μέτρων πλοίο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 25 άτομα, -τουρίστες και πλήρωμα- βυθίστηκε από τους ισχυρούς ανέμους και μια ξαφνική καταιγίδα που αναπτύχθηκε ξαφνικά πάνω από την λίμνη και έμοιαζε με «μικρό τυφώνα».

Οι επιβάτες του τουριστικού πλοίου συμμετείχαν σε πάρτι γενεθλίων και βρέθηκαν στα νερά της λίμνης. Κάποιοι κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή, άλλοι διασώθηκαν από παραπλέοντα σκάφη, αλλά τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους. Πέντε από τους διασωθέντες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Η Λίμνη Ματζόρε, στη νότια πλευρά των Άλπεων, ανήκει στην Ιταλία και την Ελβετία και είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Τι συνέβη στη λίμνη

Ο καπετάνιος του σκάφους, Κλαούντιο Καρμινάτι το πρωί της Κυριακής είχε επιφυλάξεις αν έπρεπε να αποπλεύσει, γράφει η La Stampa, προσθέτοντας ότι το ταξίδι αναψυχής είχε κλειστεί από μια παρέα ιταλο-ισραηλινών, που είχαν σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες. Θα γιόρταζαν τα γενέθλια ενός από την παρέα, αλλά «ήταν και μια ευκαιρία για ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των 007 των δύο χωρών», σύμφωνα με τη La Stampa.

Η La Stampa στο ρεπορτάζ αναφέρει ότι τρία άτομα που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο πλοίο, ακύρωσαν την τελευταία στιγμή την συμμετοχή τους. Η κακοκαιρία βρήκε το σκάφος καθώς επέστρεφε. Μέσα σε λίγα λεπτά σχηματίστηκαν δύο καταιγίδες, ο ουρανός σκοτείνιασε, άρχισε να φυσάει δυνατά και να ρίχνει χαλάζι. Ο άνεμος, που έπνεε με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων σήκωσε μεγάλα κύματα, με συνέπεια την ανατροπή και τη βύθιση του πλοίου.

Οι εισαγγελικές αρχές του Μπούστο Αρσίζιο άρχισαν έρευνα για το ναυάγιο και ζητούν διευκρινίσεις για μια σειρά θεμάτων, που σχετίζονται με το πλήρωμα, τα σωστικά μέσα, τον αριθμό των επιβαινόντων και την πορεία του πλοίου στη λίμνη.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Υόρκη: Γέννησε και πέταξε το μωρό στα σκουπίδια του νοσοκομείου

Εντυπωσιακές εικόνες από λάβα σε πάγο στην Ανταρκτική (Video)

Κολομβία: Οι αρχές πιστεύουν ότι τα εξαφανισμένα παιδιά είναι ζωντανά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:28