search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:07
MENU CLOSE

Amazon: Πλήρωσε 30 εκατ. δολάρια και έκλεισε «ενοχλητικές» υποθέσεις για παραβίαση προσωπικών δεδομένων πελατών (Photos)

01.06.2023 13:39
amazon-new

H Amazon συμφώνησε να πληρώσει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια για να κλείσει δύο έρευνες σε βάρος της από τις ομοσπονδιακές αρχές, για παραβίαση της ιδιωτικότητας των πελατών της, μέσω της συσκευής φωνητικής ειδοποίησης Alexa και καμερών κυκλώματος που τοποθετούνται στα κουδούνια εισόδου διαμερισμάτων.

Η ρύθμιση των δύο σοβαρών υποθέσεων με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, ρίχνει φως στις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί κατά της Amazon, ότι διατηρούσε αρχεία από τις κάμερες και τις φωνητικές εγγραφές της Alexa, μαζί με πληροφορίες γεωεντοπισμού, για χρόνια – σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς την συναίνεση των πελατών και παρά τα αιτήματά τους για διαγραφή των πληροφοριών αυτών.

Επιπλέον η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ υποστήριξε ότι η χαλαρή πολιτική της Amazon για τα προσωπικά δεδομένα των πελατών επέτρεπε την πρόσβαση σε αυτά τρίτων, που δεν είχαν καμία σχετική εξουσιοδότηση.

«Αν και διαφωνούμε με αυτα που υποστηρίζει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, ως προς την Alexa και τις κάμερες Ring και αρνούμαστε ότι παραβιάσαμε τον νόμο, αυτές οι ρυθμίσεις μας επιτρέπουν να αφήσουμε πίσω αυτά τα θέματα», ανακοίνωσε η Amazon.

H Amazon εξαγόρασε την Ring το 2018, ανοίγοντας το δρόμο για να μπει η εταιρία και τον χώρο της παροχής υπηρεσιών ασφάλειας. Εκτός από τις κάμερες που τοποθετούνται στα κουδούνια των σπιτιών, η Ring κατασκευάζει και κάμερες ασφαλείας για εσωτερικούς χώρους, όπως και συστήματα συναγερμού..

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου εξέτασε κατηγορίες ότι η Amazon ότι -με την Ring -έδωσε σε υπαλλήλους της απεριόριστη πρόσβαση σε βίντεο από τα σπίτια των πελατών της. Ένας εργαζόμενος διαπιστώθηκε ότι το 2017 παρακολουθούσε επί μήνες χιλιάδες βίντεο από τα σπίτια τουλάχιστον 81 γυναικών που ήταν πελάτες της εταιρίας. Μάλιστα, καταγράφονταν εικόνες ακόμα και από τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια κάποιων σπιτιών. Για την υπόθεση αυτή η Amazon δέχτηκε να καταβάλει 5,8 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον 25 εκατομμύρια δολάρια θα καταβληθούν για να ρυθμιστεί η άλλη υπόθεση κατά της Amazon, που αφορά στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων παιδιών, διότι δεν διαγράφηκαν ηχητικά μηνύματα από το σύστημα επικοινωνίας Alexa, παρόλο που γονείς είχαν ζητήσει την διαγραφή των αρχείων.

Ο Σάμιουελ Λέβιν, διευθυντής του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτών της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου δήλωσε ότι η Amazon είχε «θυσιάσει τα προσωπικά δεδομένα των πελατών στον βωμό του κέρδους».

Διαβάστε επίσης:

Η γιαγιά – ποδηλάτισσα που έκανε τον γύρο της Σκωτίας, στη μνήμη των τριών παιδιών της (video)

Οι πάμπλουτοι έγιναν… «φτωχότεροι» το 2022 – Πόσο μειώθηκε η περιουσία τους

Υποκλοπές και στην Ιταλία; Βιβλίο «καίει» την κυβέρνηση, διαψεύδει η Μελόνι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:07