search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 11:12
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ρεσιτάλ κυνισμού από τον Σκυλακάκη για τους ελεύθερους επαγγελματίες

01.06.2023 20:04
syriza 654- new

«Την ημέρα που χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες μένουν εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, τα στελέχη της ΝΔ προκαλούν με τον κυνισμό και την αλαζονεία τους» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αφορμή δηλώσεις του Θεόδωρου Σκυλακάκη.

«Ο κ. Σκυλακάκης όχι μόνο ομολόγησε ότι μένουν ακάλυπτοι, αλλά υπερασπίστηκε κιόλας αυτή την επιλογή μιλώντας για “ανταποδοτικότητα” και “επιβάρυνση των υπολοίπων ασφαλισμένων”.

Το γεγονός ότι η ακρίβεια και τα υψηλά κόστη λειτουργίας και παραγωγής έχουν οδηγήσει χιλιάδες επαγγελματίες σε αδυναμία πληρωμής, για τον κ. Σκυλακάκη είναι αδιάφορη λεπτομέρεια.

Απέναντι στην αδιαφορία της ΝΔ για ελεύθερους  επαγγελματίες και αγρότες, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαντά με ένα συγκροτημένο σχέδιο ρύθμισης των χρεών, με κούρεμα βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Κόντρα» Χαρίτση – Σκυλακάκη

«Η ασφάλιση έχει ένα βαθμό ανταποδοτικότητας. Ο φορολογούμενος ή ο ελεύθερος επαγγελματίας που πληρώνει κανονικά την εισφορά του, γιατί αυτός θα πρέπει να επιβαρυνθεί πολλαπλά;» διερωτήθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης μιλώντας στον Real Fm.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Αλέξη Χαρίτση ο οποίος υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω μνημονίων πέρασε νόμο ώστε 2,5 εκατ. ανασφάλιστοι πολίτες να καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά από το ΕΣΥ.

«Τι μας λέει τώρα ο κύριος Σκυλακάκης; Να πάνε να κόψουν τον λαιμό τους δηλαδή αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν; Αυτή είναι η ανάπτυξη της ΝΔ; 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να καλύψουν ούτε 60,3 ευρώ το μήνα για να διασφαλίσουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Και τους λέει ο κύριος Σκυλακάκης και η ΝΔ “αν μπορούσατε ας πληρώνατε, εφόσον δεν μπορείτε, πρόβλημά σας”».

Διαβάστε επίσης:

F-35: Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση στην Ελλάδα – «Έπεσε» και η τέταρτη υπογραφή

Η Ουγγαρία βγάζει εκτός ατζέντας της Συνόδου Κορυφής την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Danny Masterson: Ένοχος για δύο βιασμούς ο ηθοποιός του “That 70’s Show”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 11:09