search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:23
MENU CLOSE

Άρης: Για πρώτη φορά live streaming από τον «κόκκινο πλανήτη»

02.06.2023 19:37
aris

Ο πλανήτης Άρης έκανε το ντεμπούτο του σε ζωντανή μετάδοση και η εκπομπή αποκάλυψε τον κόκκινο πλανήτη υπό ένα εντελώς νέο φως.

Την Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία μετέδωσε στο YouTube για μια ώρα τις πρώτες ζωντανές εικόνες απευθείας από τον Άρη.

Πρόκειται για μια εκδήλωση για τον εορτασμό της 20ής επετείου από την εκτόξευση του Mars Express – μια αποστολή λήψης τρισδιάστατων εικόνων της επιφάνειας του πλανήτη.

Η ροή των εικόνων από τον Άρη δεν ήταν σε πραγματικό χρόνο, καθώς μεταδιδόταν μια νέα εικόνα περίπου κάθε 50 δευτερόλεπτα.

«Κανονικά, βλέπουμε εικόνες από τον Άρη και γνωρίζουμε ότι τραβήχτηκαν μέρες πριν», δήλωσε ο James Godfrey, διευθυντής επιχειρήσεων διαστημικών σκαφών στο κέντρο ελέγχου της αποστολής της ESA στο Darmstadt της Γερμανίας.

«Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τον Άρη όπως είναι τώρα».

Ανάλογα με το πού βρίσκονται ο Άρης και η Γη στις τροχιές τους γύρω από τον ήλιο, τα μηνύματα που ταξιδεύουν στο διάστημα μπορεί να διαρκέσουν από 3 έως 22 λεπτά.

Για τη ζωντανή ροή, η ESA ανέφερε ότι χρειάζονται περίπου 17 λεπτά για να σχηματιστούν οι εικόνες για να ταξιδέψει απευθείας από τον Άρη στη Γη και στη συνέχεια άλλο ένα λεπτό για να περάσει από τα καλώδια και τους διακομιστές στο έδαφος.

«Σημειώστε, δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ κάτι τέτοιο πριν, επομένως οι ακριβείς χρόνοι μεταφοράς για τα σήματα στο έδαφος παραμένουν λίγο αβέβαιοι», ανέφερε η υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης:

Εντοπίστηκε κοσμικός φάρος με λαμπρότητα 100 δισ. φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου

Τέλος εποχής: Κλείνει η «βασίλισσα» των torrents RARBG

Μαντλίν ΜακΚαν: Τι βρήκε η αστυνομία στην τεχνητή λίμνη Αράντ της Πορτογαλίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:23