search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:10
MENU CLOSE

Πανελλήνιες 2023: Στα Μαθηματικά εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

03.06.2023 08:18
PANELLADIKES

Στο δεύτερο κατά σειρά μάθημα και πιο συγκεκριμένα στα Μαθηματικά (Άλγεβρα) εξετάζονται στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα, Σάββατο, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν έξι μέρες εξετάσεων μαθημάτων ειδικότητας, στις 7, 9, 10, 13, 15 και 16 Ιουνίου.

 Όσον αφορά στους υποψηφίους των ΓΕΛ, θα συνεχίσουν τις εξετάσεις τους την ερχόμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης της Τρίτης, με μαθήματα προσανατολισμού.

Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας για Τράπεζα Θεμάτων: Καμία κυβερνοεπίθεση, μόνο προχειρότητα

Την ίδια ώρα, με τον πλέον ηχηρό τρόπο κατέρριψε χθες η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας τις ευφάνταστες δικαιολογίες για το διπλό μπάχαλο με τις ενδοσχολικές εξετάσεις και την Τράπεζα Θεμάτων.

Υπενθυμίζεται πως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργοί απέδωσαν το φιάσκο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, στον ΣΥΡΙΖΑ που έφερε την απλή αναλογική ενώ έκανε λόγο για μαζική και «πρωτοφανή» επίθεση DDoS, με επαγγελματίες χάκερ από 114 χώρες και πάνω από 165 εκατομμύρια αιτήματα εισόδου ενώ κάποιοι άλλοι μίλησαν για συμβόλαιο επίθεσης που μάλιστα κόστισε 200.000 ευρώ!

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Πληροφορικών εξήγησε, μεταξύ άλλων, πως δεν υπάρχει καμιά τεκμηρίωση απ’ την πλευρά των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα περί μαζικότατης κυβερνοεπίθεσης, αλλά ούτε και από τα ελληνικά και διεθνή συστήματα καταγραφής.

Αντιθέτως, επεσήμαναν πως «βρισκόμαστε και πάλι μπροστά στα αποτελέσματα της προχειρότητας, της έλλειψης σοβαρότητας, της έλλειψης σωστής μελέτης σχεδίασης και αποτίμησης ρίσκου, καθώς και της εν γένει αντιμετώπισης των έργων και υποδομών των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) ως κάτι δευτερεύον, όχι και τόσο σημαντικό, κάτι που ακόμα και όταν αστοχεί δεν έγινε κάτι πολύ κακό».

Διαβάστε επίσης:

Άλιμος: Στις φλόγες κατάστημα επίπλων

Αττική: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων

Νέος Κόσμος: Φωτιά σε αποθήκη διαμερίσματος – Ανέβηκαν στην ταράτσα οι ένοικοι της πολυκατοικίας για να σωθούν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:03