search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 18:28
MENU CLOSE

Προσοχή στη μειονότητα της Αλβανίας

03.06.2023 09:53
MPELERIS

«Πολιτική ήπιου διωγμού με στόχο τον ξεριζωμό του γηγενούς Ελληνισμού», καταγγέλλει η βορειοηπειρωτική οργάνωση «Ομόνοια».

Συγκεκριμένα, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη του Γενικού Συμβουλίου της στις 28 Μαΐου στους Αγίους Σαράντα, σημείωσε ότι η φυλάκιση και κράτηση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρας Φρέντη Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση επισημαίνει ότι η υπόθεση είναι «εκ του μη όντως, αβάσιμη και άνευ ουσίας».

Και συνεχίζει: «Πρόκειται για χαλκευμένο φάκελο που ίσως πληροί όρους νομιμοφανούς δικονομίας, αλλά η ουσία του είναι μηδέν. Ποια λοιπόν υπόθεση να δικαστεί αδέκαστα; Σημειώνουμε επίσης ότι, πέραν της αυθαιρεσίας των διώξεων από την αστυνομία και την εισαγγελία, ακόμη πιο επικίνδυνη είναι η ρητορική βία και η απροκάλυπτη παρότρυνση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Κατ’ εξακολούθηση στοχοποιεί την ανεξάρτητη πολιτική έκφραση της ελληνικής εθνικής μειονότητας και το σύνολό της καθιστώντας την θύμα πολιτικών χειραγώγησης και καταπίεσης. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πρόκειται για προπαγανδιστικό πρόσχημα το διακηρυττόμενο από την κυβέρνηση περί σεβασμού των δικαιωμάτων της ΕΕΜ».

Ελπίζουμε η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας να ασχοληθεί λίγο περισσότερο και πιο ουσιαστικά με τα τεράστια προβλήματα της ελληνικής μειονότητας.

Διαβάστε επίσης:

Κόμμα Μπογδάνου-Εμφιετζόγλου: «Γκάφα» με το σήμα του… Δημοκρατικού Στρατού

Παρέλαση της ΝΔ στα γενέθλια του 9,84 (Video)

ΠΑΣΟΚ: «Κόκκινο πανί» για την Χαριλάου Τρικούπη ο Σκέρτσος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 18:28