search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:41
MENU CLOSE

Ροδόπη: Δεν κερδίσαμε εμείς, αλλά το τουρκικό προξενείο, υποστηρίζει πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

06.06.2023 20:33
Rodopi mple ekloges – new

Ζήτημα ανάμειξης του τουρκικού προξενείου στην εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου έθεσε, μετά την Ελένη Λαφτσή, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και το πρώην μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ροδόπης και πρώην αναπληρωτή Συντονιστή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α’ Κομοτηνής Θανάσης Καλογιαντσίδης.

Ο κ. Καλογιαντσίδης σε ανάρτησή του στα social media μίλησε για επικράτηση στο νομό Ροδόπης του τουρκικού προξενείου, με τον Οζκιούρ Φερχάτ, σύμφωνα με τον ίδιο, να πριμοδοτείται «με συμπαγώς κατευθυνόμενη ψήφο του συνυποψηφίου του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαρίτου».

Σε άλλη ανάρτηση που έκανε νωρίτερα την Τρίτη επιτέθηκε στον υποψήφιο βουλευτή Α’ Αθήνας Νίκο Φίλη  για την εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ, και έκανε λόγο για «τουρκοτουρκική προεκλογική εκστρατεία» του εκλεγμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Ροδόπης.

Μάλιστα ο κ. Καλογιαντσίδης τον χαρακτήρισε «φίλα προσκείμενο» στο κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, MHP.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει ότι παραιτείται από το κόμμα τον Ιανουάριο ενώ σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του κόμματος, χωρίς ποτέ να αναφέρει το όνομα του, είχε διευκρινίσει πως «η κομματική ιδιότητα του συγκεκριμένου ατόμου που φέρεται να παραιτείται κάνοντας καταγγελίες, ήταν σε αναστολή από τον Δεκέμβριο για την αντικομματική του συμπεριφορά και δεν παραιτήθηκε όπως ο ίδιος αναφέρει». Παράλληλα είχε χαρακτηρίσει τα όσα ανέφερε σε ανάρτησή του «ψευδή και ανυπόστατα» και κάλεσε τον καθένα να βγάλει «τα συμπεράσματά του για τη σκοπιμότητα των “καταγγελιών” μετά την αποπομπή του».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποπέμψει τους δύο μειονοτικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φερχάτ και Ζεϊμπέκ, Ροδόπης και Ξάνθης αντιστοίχως, διότι, όπως ισχυρίστηκε είναι «ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου» για να λάβει την απάντηση από την Κουμουνδούρου ότι η ΝΔ δημιουργεί ένταση για να διχάσει τους πολίτες της Ροδόπης και της Ξάνθης.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ δημιουργεί ένταση για να διχάσει τους πολίτες της Ροδόπης και της Ξάνθης

Εισαγγελέας Βρυξελλών: «Η θέση ενός παιδιού δεν είναι στη φυλακή» – Τι απαντά η Καϊλή μέσω των δικηγόρων της

Γιάννης Μαυρής (Public Issue): Τι σημαίνει η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό σύστημα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:39