search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:33
MENU CLOSE

ΕΝΔΙΣΥ: Να δοθούν οι προσαυξήσεις παράλληλης ασφάλισης και στους παλαιούς συνταξιούχους

07.06.2023 22:26
syntaxiouxoi

Στο πλευρό χιλιάδων «παλαιών» συνταξιούχων, που δεν έχουν λάβει τις προσαυξήσεις που δικαιούνται λόγω παράλληλης ασφάλισης, στέκεται το ΕΝΔΙΣΥ.

Συγκεκριμένα διεκδικεί την διασφάλιση του δικαιώματος προσαύξησης της σύνταξης για χιλιάδες «παλαιούς» συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση, με συμπληρωματικό υπόμνημα, επί αρχικής μήνυσης σε βάρος του ΕΦΚΑ, προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το πρόβλημα αφορά όλους εκείνους τους συνταξιούχους, οι οποίοι έλαβαν σύνταξη πριν από την έναρξη λειτουργίας του νόμου 4387/16, δηλαδή πριν από την 13η Μαΐου 2016. Οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας, οι οποίοι στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, είχαν παράλληλη ασφάλιση, λόγω του συγκεκριμένου νόμου, δικαιούνται προσαύξησης, επί της σύνταξης που έχουν ήδη λάβει και αυτό με τον επανυπολογισμό των συντάξεων από 1/1/2019. Μόνο που η προσαύξηση αυτή δεν τους έχει καταβληθεί ποτέ… τονίζουν .

Ήδη έχουν εντοπιστεί περίπου 15.000 δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας, από τους οποίους σχεδόν οι 3.000 έχουν λάβει τις προσαυξήσεις και θα ακολουθήσει η χορήγηση των αναδρομικών.
Η παράλληλη ασφάλιση αφορά σε συνταξιούχους γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους, που σε κάποια περίοδο του εργασιακού τους βίου, κατέβαλλαν διπλές ασφαλιστικές εισφορές. Επίσης, αφορά εργαζόμενους και από το πρώην ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ.

Θυμίζουμε ότι η προσαύξηση, λόγω παράλληλης ασφάλισης, ήδη καταβάλλεται στους «νέους» συνταξιούχους. Πρόκειται για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά την έναρξη ισχύος του «νόμου Κατρούγκαλου» (ν.4387/16), δηλαδή μετά τις 13 Μαΐου 2016.

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Προτείνει ετήσιο προϋπολογισμό ύψους 189,3 δισ. ευρώ για το 2024

ΟΟΣΑ: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,2% της ελληνικής οικονομίας το 2023 (Video)

Συντάξεις Ιουλίου 2023: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:29