search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:30
MENU CLOSE

Νέα Υόρκη: Απόκοσμες εικόνες και ανησυχία για την υγεία από τις φωτιές στον Καναδά

07.06.2023 19:09
new york smoke

Πάνω από δώδεκα πολιτείες των ΗΠΑ τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού για την ποιότητα του αέρα την Τετάρτη, καθώς καπνός από εκατοντάδες πυρκαγιές στον Καναδά κατέβηκε νότια, προκαλώντας μια θαμπή γκρίζα ατμόσφαιρα στους ορίζοντες της πόλης, ωθώντας τους αξιωματούχους να παροτρύνουν τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Οι υγειονομικές αρχές από το Βερμόντ έως τη Νότια Καρολίνα κατά μήκος της ανατολικής ακτής, καθώς στο Οχάιο και το Κάνσας, προέτρεψαν εκατομμύρια κατοίκους να περιορίσουν τον χρόνο τους έξω, προειδοποιώντας ότι τα λεπτά σωματίδια στην ατμόσφαιρα θα μπορούσαν να δυσκολέψουν την αναπνοή και να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε ειδοποιήσεις για την κακή ποιότητα του αέρα από τη Νέα Αγγλία στη Νότια Καρολίνα.

«Η χρήση μάσκας μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του ερεθισμού για όσους πάσχουν από αναπνευστικές ασθένειες», έγραψε στο Twitter το γραφείο της υπηρεσίας στην Ουάσιγκτον, DC. «Περισσότερος καπνός αναμένεται Πέμπτη και Παρασκευή».

Τα σχολεία στην Ανατολική Ακτή ακύρωσαν τις υπαίθριες δραστηριότητες, για να προστατεύσουν τους μαθητές από τον καπνό.

Ο καπνός διέσχισε τα βόρεια σύνορα των ΗΠΑ από τον Καναδά, όπου η εποχή των πυρκαγιών ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς και έντονα λόγω των επίμονων θερμών και ξηρών συνθηκών.

Ο ουρανός πάνω από τη Νέα Υόρκη και πολλές άλλες πόλεις της Βόρειας Αμερικής ήταν ένα ομοιόμορφο γκρι και ο αέρας μύριζε σαν καμένο ξύλο. Σε πολλά μέρη, ο ήλιος νωρίς το πρωί φαινόταν σαν ένας μικρός λαμπερός πορτοκαλί δίσκος. Οι ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης, που είναι ορατοί για μίλια μακριά σε μια καθαρή μέρα, έγιναν σχεδόν αόρατοι.

Διαβάστε επίσης:

Ανατίναξη φράγματος στην Ουκρανία: Σε δραματική κατάσταση οι κάτοικοι – Περιμένουν βοήθεια, αναζητούν συγγενείς

Κρις Κρίστι: Ποιος είναι ο νέος «μνηστήρας» για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών – «Δηλητήριο» από τον Τραμπ (photos)

Nord Stream: Νέα στοιχεία δείχνουν ουκρανική εμπλοκή στο σαμποτάζ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:30