search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:59
MENU CLOSE

Νέος Κόσμος: Οι αρχές ψάχνουν αν υπάρχει σύνδεση με τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό

09.06.2023 22:27
neos kosmos

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές με τον εντοπισμό βαρύ οπλισμού σε αυτοκίνητο στον Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το αυτοκίνητο βρέθηκε στη συμβολή των οδών Φανοσθένους και Σμιθ την Πέμπτη τυχαία από ομάδες ΔΙΑΣ που περιπολούσαν, κρίθηκε ύποπτο και κατά τον έλεγχο που έγινε βρέθηκε πως είναι κλεμμένο.

Αμέσως, οι αστυνομικοί το πήραν στο ΑΤ Νέου Κόσμου όπου επικοινώνησαν με την ιδιοκτήτρια,  η οποία τους εξήγησε πως το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την περιοχή της Νίκαιας από τον Ιανουάριο, αλλά εκείνη δεν έχει πια καμία σχέση με το όχημα καθώς έχει πάρει την αποζημίωση κλοπής από την ασφαλιστική εταιρεία.

 Όταν το άνοιξαν, παρουσία αστυνομικών, το αυτοκίνητο έκρυβε ένα ολόκληρο οπλοστάσιοκαθώς εντός του βρέθηκαν 2 καλάσνικοφ 2 περίστροφα, 2 αλεξίσφαιραφυσίγγια και χειροβομβίδα.

Οι Αρχές θέλουν να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην υπόθεση αυτή της κλοπής και των όπλων με τη διπλή δολοφονική επίθεση στον Κορυδαλλό, αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Τα στοιχεία που εξετάζουν οι Αρχές και που τους ωθούν να υποψιάζονται πως υπάρχει κάποια σχέση είναι ο τρόπος δράσης των δολοφόνων.

Συγκεκριμένα και τα δύο αυτοκίνητα, τόσο αυτό που βρέθηκε στον Νέο Κόσμο, όσο και αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική επίθεση (ένα Ford Puma), είχαν κλαπεί μήνες πριν. Οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ για να σκοτώσουν τους δύο άντρες, με τα όπλα να μην έχουν βρεθεί. 

Επίσης, η Αστυνομία ερευνά αν το αυτοκίνητο που βρέθηκε στον Νέο Κόσμο ανήκει σε άτομα που έδρασαν ως υποστηρικτική ομάδα των εκτελεστών. Και αυτό διότι πιστεύουν πως σε ένα τέτοιο «χτύπημα» οι δράστες θα είχαν σίγουρα υποστήριξη από συνεργούς για την περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά σε σχέση με τον αρχικό τους σχεδιασμό. 

Το αυτοκίνητο, που είναι τζιπ και έχει πλαστές πινακίδες, μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και η Αντιτρομοκρατική, καθώς ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι το συγκεκριμένο όχημα να συνδέεται με το διπλό φονικό στον Κορυδαλλό και γι’ αυτό τον λόγο δόθηκε προτεραιότητα να προχωρήσουν άμεσα οι βαλλιστικές των δύο καλάσνικοφ.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των διαρρηκτών με το «χρυσό» τζιπ

Σεισμός στην Αταλάντη: Ακατάλληλα 38 κτίρια μετά τα 4,8 Ρίχτερ

Θάσος: Άνδρας χτύπησε γατάκι στο κεφάλι με γυάλινο μπουκάλι – Βίντεο ντοκουμέντο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:59