search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:07
MENU CLOSE

Πιάνει τόπο η απειλή για εκλογές τον Αύγουστο

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2285
08/06/2023
11.06.2023 06:55
ekloges_augoustos

Εκλογές τον Αύγουστο προανήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν η ΝΔ δεν καταφέρει να πιάσει την αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου, και τα τηλέφωνα προς στελέχη της ΝΔ για τη δήλωση αυτή του προέδρου έπεσαν βροχή.

Οι περισσότεροι κινήθηκαν σε «γραμμή Μητσοτάκη», ήτοι, αν η ΝΔ δεν καταφέρει να επιτύχει αυτοδυναμία, δεν υπάρχει σήμερα κάποιο κόμμα με το οποίο θα μπορούσε να υπάρξει μια βιώσιμη κυβερνητική συνεργασία, αφού το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν στηρίζει και η ΝΔ δεν θα επιθυμούσε συνεργασία με Βελόπουλο ή Νίκη.

Από την άλλη, κάποιοι σημείωναν ότι η δήλωση Μητσοτάκη εντάσσεται πλήρως στην προεκλογική στρατηγική του κόμματος όπως διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, δηλαδή στην επίκληση της σταθερότητας και κυβερνησιμότητας της χώρας, προκειμένου να αποτραπούν διαρροές ψηφοφόρων προς άλλα κόμματα και ιδίως προς το ΠΑΣΟΚ.

Ούτως ή άλλως, πάντως, λένε τα στελέχη της ΝΔ, φαίνεται από τις πρώτες δημοσκοπήσεις ότι το κόμμα δεν χάνει ψήφους εδώ κι εκεί, αλλά διατηρεί το momentum που πιστοποίησε η κάλπη του Μαΐου, και ότι η δήλωση Μητσοτάκη ήταν απλώς άλλη μια κίνηση στην προσπάθεια να διασφαλιστεί αυτή η τάση.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ορθοπεταλιές στον Χορτιάτη με τον πρωταθλητή Ελλάδας

Τσίπρας: Άφησε λουλούδια στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών (Video)

Σε Βρυξέλλες και το Στρασβούργο το θέμα Μπελέρη από τον Νίκο Παπανδρέου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:07