search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:02
MENU CLOSE

Σκωτία: Ελεύθερη χωρίς απαγγελία κατηγορίας η πρώην πρωθυπουργός

11.06.2023 20:17
nicola_sturgeon

Η αστυνομία της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι η πρώην επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) Νίκολα Στέρτζον, η οποία είχε συλληφθεί νωρίτερα στο πλαίσιο έρευνας για την χρηματοδότηση του κόμματος, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθεί κατηγορία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

«Μία 52χρονη γυναίκα που είχε συλληφθεί νωρίτερα σήμερα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς απαγγελία κατηγορίας εν αναμονή περαιτέρω έρευνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η Νίκολα Στέρτζιον ήταν το τρίτο πρόσωπο που συνελήφθη στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, μετά από καταγγελίες ότι δαπανήθηκαν περισσότερες από 600.000 λίρες από το κόμμα με λάθος τρόπο.

Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί στις 5 Απριλίου και ο σύζυγός της, Peter Murrell, πρώην διευθύνων σύμβουλος του SNP, στο σπίτι τους στο Uddingston κοντά στη Γλασκώβη. Αφού ανακρίθηκε για σχεδόν 12 ώρες αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Δηλώνει αθώα

Αφού αφέθηκε ελεύθερη μετά την σύλληψη και κράτησή επί επτάωρο στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας για τους πόρους που κατευθύνθηκαν προς Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP), η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι είναι αθώα.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται τι συνέβη ποσό μεγαλύτερο των 600.000 λιρών που συγκεντρώθηκε από ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας το 2017, το οποίο επρόκειτο να διατεθεί για την οργάνωση δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία και υπάρχουν υποψίες ότι διατέθηκε για άλλους σκοπούς.

Η σύλληψη της Νίκολα Στέρτζον αποτελεί πλήγμα για το SNP που κυριάρχησε για περισσότερο από δύο δεκαετίες στην πολιτική ζωή της Σκωτίας. Μετά την παραίτηση της Νίκολα Στέρτζον, η υποστήριξη τόσο προς το κόμμα, όσο και προς τον στόχο της ανεξαρτησίας της Σκωτίας έχει υποχωρήσει.

«Το να βρεθώ στην κατάσταση που βρέθηκα σήμερα, όταν είμαι σίγουρη ότι δεν έχω διαπράξει κάποιο παράπτωμα είναι συγχρόνως σοκαριστικό και βαθιά θλιβερό… Δεν θα έκανα ποτέ τίποτα για να βλάψω ούτε το SNP ούτε την χώρα», δήλωσε η Νίκολα Στέρτζον με ανάρτησή της στο Twitter.

Και κατέληξε: «Δεδομένης της φύσης αυτής της διαδικασίας, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, θέλω να το πω αυτό… Γνωρίζω πέρα από κάθε αμφιβολία ότι είμαι πραγματικά αθώα για οποιοδήποτε αδίκημα».

Διαβάστε επίσης:

BioNTech: Ξεκινά η πρώτη δίκη για υποτιθέμενες παρενέργειες

Μπόρις Τζόνσον: Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου της Βρετανίας μετά την παραίτησή του

Σκωτία: Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζιον

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:01