search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:48
MENU CLOSE

O Μπερλουσκόνι, η χορεύτρια της κοιλιάς και τα πάρτι μπούνγκα μπούνγκα

12.06.2023 18:22
bunga bunga

Πολλά έχουν γραφτεί για τους τρόπους με τους οποίους η λαϊκιστική προσέγγιση του αείμνηστου Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναμόρφωσε τη δημόσια ζωή της Ιταλίας, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ακόμη περισσότερο γνωστός για τη κινηματογραφική και πολυτάραχη προσωπική του ζωή.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, είχε μια σειρά από συζύγους και συντρόφους. Η δεύτερη σύζυγός του, Βερόνικα Λάριο, τον χώρισε το 2010 αφού τον κατηγόρησε ότι είπε ψέματα για τη σχέση του με μια έφηβη.

Αλλά το κύριο μεταξύ των σεξουαλικών σκανδάλων που τον αφορούσαν ήταν το έπος των περιβόητων πάρτι «bunga bunga» που λάμβαναν χώρα στη βίλα του Arcore κοντά στο Μιλάνο.

Η ροζ υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 2010, όταν ο Μπερλουσκόνι τηλεφώνησε προσωπικά σε αστυνομικό τμήμα ζητώντας την απελευθέρωση μιας 17χρονης Μαροκινής, της Καρίμα Ελ Μαρούγκ, η οποία είχε συλληφθεί στο Μιλάνο ως ύποπτη για κλοπή κοσμημάτων.

Η προσπάθεια να την αποφυλακίσουν ήταν επιτυχής. Αλλά για να εξασφαλίσει την ελευθερία της, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ψευδώς στην αστυνομία ότι ήταν εγγονή ή ανιψιά του τότε προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και η σύλληψή της μπορούσε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο. Αργότερα είπε στο δικαστήριο ότι το πίστευε εκείνη τη στιγμή.

Στη συνέχεα αποκαλύφθηκε ότι το κορίτσι ήταν χορεύτρια της κοιλιάς και συνοδός με αμοιβή με «καλλιτεχνικό» όνομα το Ruby Rubacuori – ή Ruby η κλέφτρα των καρδιών.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι είχε λάβει 10.000 δολάρια από τον Μπερλουσκόνι στα πάρτι που έκανε.

Είπε στους εισαγγελείς στο Μιλάνο ότι τα πάρτι, που έμοιαζαν με όργια, περιελάμβαναν τον Μπερλουσκόνι και πολλές νεαρές γυναίκες που γδύθηκαν και εκτέλεσαν ένα τελετουργικό γνωστό ως «bunga bunga».

Πολλές από τις γυναίκες που συμμετείχαν στα πάρτι ήλπιζαν προφανώς να μπουν σε κάποιο σόου σε ένα από τα τηλεοπτικά κανάλια που ανήκει στον Μπερλουσκόνι.

Στο σκάνδαλο Rubygate που ακολούθησε, ο Μπερλουσκόνι αρχικά κρίθηκε ένοχος ότι πλήρωσε την κ. Μαρούγκ για σεξουαλικές υπηρεσίες ενώ εκείνη ήταν κάτω των 18 ετών, αλλά η ετυμηγορία ανατράπηκε μετά την έφεση.

Από την πλευρά της, η Μαρούγκ είπε ότι δεν είχε εργαστεί ποτέ ως πόρνη και αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική σχέση με τον Μπερλουσκόνι, λέγοντας ότι ήταν απλώς ένας μοναχικός άντρας που πλήρωνε για να είναι παρέα με νεαρές γυναίκες.

Σε μια βιογραφία του Μπερλουσκόνι που δημοσιεύθηκε το 2015, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι η φράση «bunga bunga» προήλθε αρχικά από ένα αστείο που του είπε ο Λίβυος ηγέτης συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι. Οι δύο άνδρες απολάμβαναν στενή φιλία πριν από την καθαίρεση και τη δολοφονία του Καντάφι το 2011.

Από όπου κι αν προερχόταν η έκφραση, τα πάρτι «bunga bunga» αποδείχθηκαν μια διαρκής κηλίδα στη φήμη του Μπερλουσκόνι. Μόλις τον Φεβρουάριο του 2023 απαλλάχθηκε τελικά από την κατηγορία ότι δωροδοκούσε μάρτυρες για να πουν ψέματα για τα γεγονότα.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram μετά από αυτήν την ετυμηγορία, ο Μπερλουσκόνι είπε ότι η αθώωσή του έδωσε τέλος σε χρόνια «βασάνων, λάσπης και ανυπολόγιστης πολιτικής ζημιάς».

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν στα Κατεχόμενα: Διαπραγματεύσεις μόνο με την αναγνώριση Τουρκοκυπριακού κράτους

Πόσα ναυάγια κρύβονται στους βυθούς των θαλασσών – Νέα δεδομένα μάς ταξιδεύουν αιώνες πριν (Videos/Photos)

Αυστραλία: Σε τραγωδία κατέληξε γάμος μετά την τελετή – 10 νεκροί σε τροχαίο (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:48