search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:17
MENU CLOSE

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Η ευκαιρία είναι τώρα!

14.06.2023 06:00
grigoris-tasios-1-new

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι πολίτες θα επικυρώσουν και μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, με συντριπτικό τρόπο, τη στοχευμένη πορεία προς μια νέα Ελλάδα.

Μια Ελλάδα που ξέρει, θέλει και μπορεί να κερδίζει προς όφελος των πολιτών της.

Σήμερα η Ελλάδα, επανασυστήνεται στα μάτια του υπόλοιπου κόσμου με το αξιόπιστο πρόσωπό της και να επανατοποθετείται πάνω στον χάρτη της παγκόσμιας οικονομίας ως μαγνήτης επενδύσεων, γεννήτρια ευκαιριών και τόπος δημιουργικότητας.

Αναδεικνύεται μεθοδικά και συγκροτημένα σε μια χώρα με κύρος και σε μια οικονομία αυξημένων δυνατοτήτων. Καινοτόμα, εξωστρεφή, παραγωγική και ανταγωνιστική μέσα στο διεθνές περιβάλλον.

Για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια των μνημονίων, γίνεται ρεαλιστικό το όραμα για ένα νέο
αναπτυξιακό πρότυπο
που στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και ενεργοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της, δημιουργώντας νέο πλούτο και διαχέοντας τα οφέλη του στην κοινωνία.

Η ευκαιρία είναι τώρα. Αυτό επιβεβαίωσαν με την ψήφο τους οι πολίτες στις κάλπες της 21ης Μαΐου και θα το επαναβεβαιώσουν ακόμη πιο αποφασιστικά στις δεύτερες εκλογές που θα διεξαχθούν σε λιγότερο από δυο βδομάδες.

Θα δημιουργήσουν με την ετυμηγορία τους το πολιτικό momentum που έχει ανάγκη η χώρα προκειμένου να κινηθεί σταθερά, τολμηρά και μπροστά. Κι αυτό σημαίνει:
Πρώτον, ισχυρός πρωθυπουργός που ενώνει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Δεύτερον, μια νέα κυβέρνηση εξαιρετικά ευρείας αποδοχής, με διακηρυγμένο στόχο την ισχυρή ανάπτυξη στη χώρα. Τρίτον, μια αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία μακράς πνοής που θα στηρίξει το μεταρρυθμιστικό έργο που είναι αναγκαίο να γίνει σε κρίσιμους τομείς.

Η κοινωνία δημιουργεί τη «μεγάλη στιγμή» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.
Και την ίδια στιγμή αποδοκιμάζει με πρωτοφανή τρόπο για τα εκλογικά χρονικά της Μεταπολίτευσης, τις πολιτικές δυνάμεις εκείνες που τη «διάβασαν» λάθος.

Γι’ αυτό και τους γύρισε την πλάτη. Η κοινωνία αυτή τη στιγμή θέλει να αφήσει πίσω της το χθες. Τους διχασμούς, τις άγονες αντιπαραθέσεις, τη μόνιμη μεμψιμοιρία, τη γκρίνια για κάθε τι που συμβαίνει.

Μια κοινωνία πιο ώριμη μετά από αλλεπάλληλες κρίσεις είναι σε πλήρη διάσταση με την ανωριμότητα που χαρακτηρίζει πολιτικές δυνάμεις που απέτυχαν να ενηλικιωθούν και να αποκτήσουν τη σοβαρότητα που απαιτούν οι προκλήσεις των καιρών.

Μέσα σε αυτή τη «μεγάλη εικόνα», δίνουμε και στη Χαλκιδική τη δική μας μάχη.

Θέλουμε ο νομός μας να είναι μέρος της ευκαιρίας που έχει τώρα η πατρίδα μας για να πάει με δύναμη μπροστά. Θέλουμε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να πάρουμε επιτέλους αυτά που αξίζει η προσφορά μας στο εθνικό ΑΕΠ. Ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η μεταποίηση, είναι ώρα να αποτελέσουν τους σταθερούς πυλώνες για μια βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη με οφέλη για τα οικογενειακά εισοδήματα, για τις θέσεις απασχόλησης, για τις δυνατότητες των νέων της
Χαλκιδικής να μείνουν στον τόπο τους και να φτιάξουν τις ζωές τους.

Γι’ αυτό και έχει τεράστια αξία η ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του τόπου μας. Η εκλογή ενός βουλευτή στις εκλογές του Μαΐου μπορεί και πρέπει να έχει συνέχεια με την εκλογή και δεύτερου βουλευτή τώρα. Είναι ένας εφικτός στόχος καθώς το ποσοστό της ΝΔ στη Χαλκιδική έφτασε στο 39,92% και τώρα μπορεί να γράψει το «4» μπροστά και να εκτιναχθεί πολύ ψηλότερα. Μαζί με την Ελλάδα, τώρα έχει και η Χαλκιδική τη μεγάλη ευκαιρία της για να ξεκλειδώσει όλες τις
δυνατότητές της.

*Ο Γρηγόρης Τάσιος είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων  – Υποψήφιος βουλευτής στην Χαλκιδική με την Νέα Δημοκρατία 

Διαβάστε επίσης:

Το «σοκ» της Ροδόπης

Ευημερία αριθμών – δυστυχία ανθρώπων

Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο καλός πρωθυπουργός;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:59