search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:55
MENU CLOSE

Τελικός MasterChef: Μεγάλη νικήτρια η Μαρία Μπέη (videos)

15.06.2023 08:28
mariabei

Μετά από μια επική μάχη, νικήτρια του Masterchef ανακηρύχθηκε η Μαρία Μπέη.

Η Μαρία Μπέη και ο Νίκος Τράκας ήταν οι δυο φιναλίστ του MasterChef 2023 και διεκδίκησαν δικαίως την κατάκτηση του τίτλου.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Τελικός του MasterChef 2023 συνεχίστηκε στις κυκλικές κουζίνες, όπως σε κάθε Τελικό.

Οι δύο φιναλίστ πέρασαν συνολικά από πέντε δοκιμασίες, από τις οποίες και βαθμολογήθηκαν.

Ο νικητής ανακοινώθηκε σε live μετάδοση από τον Σωτήρη Κοντιζά, παρουσία των παικτών και των συγγενών των φιναλίστ..

Ήταν ήδη γνωστή η βαθμολογία που προήλθε από τη δοκιμασία που έγινε με την επιστροφή των παικτών που είχαν αποχωρήσει από τον διαγωνισμό. Από αυτή, ο Νίκος Τράκας συγκέντρωσε 8/10 και η Μαρία Μπέη 9/10, αντίστοιχα.

Η επόμενη βαθμολογία προήλθε από το ταξίδι τους στην Κρήτη, που ήταν αντιγραφή πιάτου. Ο Νίκος πήρε 9/10 και αντίστοιχα, η Μαρία πήρε 8/10. Έτσι, οι δύο παίκτες ισοβάθμησαν.

Από την επόμενη δοκιμασία, που ήταν κι εκείνη από το ταξίδι τους στην Κρήτη, ο Νίκος συγκέντρωσε 8/10 και η Μαρία 9/10, όπου και πήρε ένα μικρό προβάδισμα.

Ζητούμενο της επόμενης δοκιμασίας στην οποία και βαθμολογήθηκαν, ήταν οι δύο φιναλίστ να φτιάξουν το δικό τους μενού, με τη δική τους πινελιά. Ο Νίκος συγκέντρωσε ξανά 8/10 και η Μαρία 7/10. Η αγωνία κορυφώθηκε, γιατί οι παίκτες ήταν εκ νέου ισόπαλοι με 33 βαθμούς.

Από την τελευταία -και καθοριστική για το αποτέλεσμα- δοκιμασία από την αντιγραφή πιάτου δημοφιλούς σεφ Κίκε Ντα Κόστα, ο Νίκος συγκέντρωσε 7/10 και η Μαρία 8/10.

Συνολικά, ο Νίκος συγκέντρωσε 40 βαθμούς και η Μαρία 41 κι έτσι, αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού.

Οι πρώτες δηλώσεις

«Το πήρα; Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη. Ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Τελικά όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ το πετυχαίνεις και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι. Σε όλους θα τύχουν εμπόδια στην ζωή μας, αλλά πρέπει να τα προσπερνάμε και να βγαίνουμε νικητές και αυτό κατάφερα εγώ να κάνω σήμερα!» είπε η σεφ στις πρώτες της δηλώσεις στο STAR, μετά την μεγάλη νίκη της.

Ερωτηθείσα για το τι σκεφτόταν τα δευτερόλεπτα πριν την νίκη της, η Μαρία Μπέη απάντησε ότι: «Στην πρώτη βαθμολογία που ο Νίκος ήταν μπροστά, δεν αισθάνθηκα λύπη, χάρηκα. Μετά ήρθαμε ισοπαλία, εκεί με έπιασε η πρώτη αγωνία. Στην τελική ισοπαλία, που μετά για έναν βαθμό το πήρα εγώ… Δεν μπορώ να σου εξηγήσω τα συναισθήματα, είναι πολύ μπερδεμένα όλα στο μυαλό μου, δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα τι γίνεται. Χαίρομαι πάρα πολύ. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους».

«Θα ήθελα να πάρω κάποιες μέρες για τον εαυτό μου, να ηρεμήσω. Να κάνω κάποια προγραμματισμένα ταξίδια, που θέλω να κάνω για εμένα και μετά σκύβουμε το κεφάλι και συνεχίζουμε αυτό που συνεχίζουμε και αυτό που αγαπάμε» εξήγησε όταν ερωτήθηκε για το ποια είναι τα σχέδιά της.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν θα συνεργαζόταν με τον Νίκο Τράκα σε κάποια κουζίνα εκτός του “MasterChef”, είπε: «Δεν είχα σκεφτεί ποτέ αν θα μπορούσα εκτός MasterChef να συνεργαστώ με τον Νίκο σε κάποια κουζίνα και συνήθως αυτά που λέω τα σκέφτομαι πολύ. Οπότε δεν θα στην απαντήσω αυτή την ερώτηση. Αν μπορούσε να συνεργαστεί ο ίδιος μαζί μου, γιατί εγώ έδειξα ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα τόσο μεγάλο όσο ο Νίκος με έμενα, ναι γιατί όχι». Ενώ όταν η δημοσιογράφος της απάντησε πως ο Νίκος Τράκας απάντησε θετικά στην ίδια ερώτηση, η Μαρία Μπέη ανέφερε: «Δεν το περίμενα, ευχαριστώ πάρα πολύ».

Διαβάστε επίσης:

«Κατεβαίνει» ο δείκτης τηλεθέασης αλλά παραμένει πρώτος ο «Σασμός»

Αδιανόητη δήλωση Στεφανίδου για το ναυάγιο στην Πύλο – Δεν έχουμε ασθενοφόρα και πήγαν 8-10 εκεί

Open: Η Ιζαμπέλα Σασλόγλου αναλαμβάνει διευθύντρια προγράμματος του καναλιού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:53