search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:03
MENU CLOSE

Από απόσταση ασφαλείας παρακολουθεί η ΝΔ τις εξελίξεις στο ναυάγιο της Πύλου

16.06.2023 06:00
navagio metanastes nd- new

Σε αφωνία έχει πέσει η πλειοψηφία των στελεχών της ΝΔ σχετικά με το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, καθώς, όπως φαίνεται, η εντολή που έχει δοθεί από την Πειραιώς είναι να μην γίνει κανένα λάθος γύρω από αυτή την υπόθεση.

Και αυτό γιατί από την μία πρόκειται για ένα πολύνεκρο ναυάγιο – μεγαλύτερο της Λαμπεντούζα- και άρα η κοινωνία είναι συναισθηματικά φορτισμένη, καθώς ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν την ζωή τους λέγεται ότι υπήρχαν πολλές γυναίκες και παιδιά, ενώ από την άλλη έχει να κάνει με το ευαίσθητο θέμα του μεταναστευτικού, στο οποίο η ΝΔ έχει επενδύσει πολλά.

Για κανένα λόγο οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα ήθελαν να αποδομηθεί το αφήγημα του φράκτη και των πολιτικών που έχει ακολουθήσει η ΝΔ στο μεταναστευτικό και δη στα θαλάσσια σύνορα, καθώς, τη συγκεκριμένη στιγμή, η Πειραιώς δεν θα ήθελε να απομακρύνει τους ακραίους δεξιούς ψηφοφόρους, οι οποίοι αδυνατούν να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες μίας τέτοιας ιστορίας.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι τα κομματικά στελέχη επικεντρώθηκαν μόνο στις αναρτήσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη και του Νίκου Φίλη, προκειμένου να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά το θέμα και σχολίασαν την αντιπαράθεση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον υπηρεσιακό υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά.

Ωστόσο, η αντιπαράθεση αυτή δεν μπόρεσε να αξιοποιηθεί από την ΝΔ, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πολλές φορές ότι ο σκοπός της επίσκεψής του στην Καλαμάτα δεν είχε ως στόχο την απόδοση ευθυνών, αλλά την ανεύρεση απαντήσεων στο γιατί δεν δόθηκε έγκαιρα η βοήθεια που έπρεπε στο υπερφορτωμένο πλοιάριο, προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η τραγωδία.

Μόνο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Άκης Σκέρτσος είδε πίσω από την κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκοπιμότητα. Πιο συγκεκριμένα σε δήλωσή του ανέφερε :

«Ενώ βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας-διάσωσης των ναυαγών από το λιμενικό σώμα και ενώ η χώρα μας διαχειρίζεται με ευθύνη και ευαισθησία τη μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία που συνέβη σε διεθνή ύδατα, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σαν ”εμπειρογνώμονας-ανακριτής’‘ ναυτικών δυστυχημάτων και ”έτοιμος να δώσει απαντήσεις” για θέματα που δεν γνωρίζει.

Είναι προφανές από τις δημόσιες δηλώσεις του σήμερα ότι η μόνη του έγνοια, όπως και κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να ρίξουν ευθύνες που δεν αναλογούν στο λιμενικό σώμα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες. Χωρίς να λένε κουβέντα για τις εγκληματικές ευθύνες των απάνθρωπων κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών. Θλιβερό. Σεβόμαστε το πένθος που έχει κηρυχθεί και τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών».

Οι πιο μετριοπαθείς πάντως από την ΝΔ κινήθηκαν επικαλούμενοι την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και απέφυγαν να μπουν στην ουσία της ιστορίας.

Όσοι, ωστόσο, επιχείρησαν να απεμπλέξουν την ΝΔ από αυτή την ιστορία – όπως ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης – υπέπεσαν σε λάθη. Ο υποψήφιος βουλευτής του Νοτίου τομέα υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν είχε υποχρέωση να ασχοληθεί με ένα περιστατικό που αφορά την Λιβύη και την Ιταλία. Τον υποψήφιο βουλευτή διόρθωσε ο ψηφοφόρος της ΝΔ Ναύαρχος Χρήστος Καραδήμας χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «άσχετο».

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας σε Επίτροπο Γιόχανσον: Ντροπή η Μεσόγειος να γεμίζει πτώματα

Ο Αλέξης Τσίπρας αγκαλιά με 15χρονο επιζώντα του ναυαγίου – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων

Πρόεδρος κόμματος Νίκης: «Καθαρίστε την πνευματική πανούκλα» – Σάλος από την ανάρτηση μίσους μετά το ναυάγιο στην Πύλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:01