search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:35
MENU CLOSE

Κυρανάκης: «Η Ελλάδα δεν είχε υποχρέωση να ασχοληθεί με ένα περιστατικό που αφορά τη Λιβύη και την Ιταλία» (video)

15.06.2023 10:55
kiranakis_1506_1460-820_new

«Η Ελλάδα δεν είχε υποχρέωση να ασχοληθεί με ένα περιστατικό που αφορά τη Λιβύη και την Ιταλία», σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κυρανάκης, αναφερόμενος στο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου.

«Δεν γίνεται όλες οι δυστυχισμένες χώρες του πλανήτη, όλες οι χώρες φτώχειας -όπως αναφέρει ο κ. Φάμελλος- να στείλουν τους ανθρώπους τους στην Ευρώπη. Πρακτικά είναι αδύνατον και δεν το θέλουν αυτό οι κοινωνίες.

Επίσης, δεν θέλουμε να πεθαίνουν άνθρωποι στη Μεσόγειο. Γι’ αυτό και στην Ελλάδα, εξασφαλίσαμε τη θωράκιση των θαλάσσιων συνόρων και γι’ αυτό οι διακινητές επιλέγουν άλλες οδούς.

Δεν είναι τυχαίο ότι δεν επιλέγουν σε μαζικό βαθμό -όπως συνέβαινε επί ημερών σας- τα θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου. Επιλέγουν μία πιο επικίνδυνη οδό, από τη Λιβύη για την Ιταλία.

Παρόλο που η ελληνική πολιτεία δεν είχε υποχρέωση να ασχοληθεί με ένα περιστατικό που αφορά τη Λιβύη και την Ιταλία, έστειλε το Λιμενικό και καλά έκανε», είπε αρχικά στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα».

Σε εκείνο το σημείο, παρενέβησαν οι παρουσιαστές της εκπομπής και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φάμελλος, λέγοντας στον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ πως «η ευθύνη είναι δική μας».

Στη συνέχεια, ο κ. Κυρανάκης κατέληξε, λέγοντας «θέλω να ολοκληρώσω τη φράση μου γιατί είναι σημαντικό και δεν θέλω να μείνουν εντυπώσεις. Η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να ασχοληθεί, με ένα καράβι που ξεκινάει από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία. Από τη στιγμή που υπάρχει ναυάγιο, το ελληνικό Λιμενικό έσπευσε αμέσως και καλά έκανε. Αν δεν υπήρχει ναυάγιο, προφανώς δεν θα είχε ασχοληθεί ούτε ο κ. Φάμελλος και θα ερχόταν εδώ σήμερα το πρωί, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ και δεν θα έλεγε απολύτως τίποτα. Τώρα που υπάρχει και το Λιμενικό έκανε τη δουλειά του, αντί να πει ότι η Ελλάδα έσπευσε και βοήθησε αυτούς τους ανθρώπους, όσους μπόρεσε να σώσει όπως το κάνει καθημερινά στις θάλασσες του Αιγαίου, ξαναλέει ότι η Ελλάδα έχει ευθύνη για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται. Αυτή είναι μια αντεθνική στάση».

Διαβάστε επίσης:

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Η Ροδόπη είναι μια ροζ κουτσουλιά στον απέραντο γαλάζιο χάρτη (Video)

Εκλογές 2023: Προς αναβολή το debate – Συνεδριάζει στις 11:00 η διακομματική

Τσίπρας στο ΚΡΗΤΗ ΤV: Ο Μητσοτάκης δε θα κάνει αυτά που υπόσχεται, θα κάνει άλλα που δεν λέει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:35