search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:26
MENU CLOSE

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν βρέθηκε γονιδιακή μετάλλαξη που κληρονομείται» – Η κατάθεση γενετιστή

19.06.2023 17:03
diki pispirigkou

Για το ζήτημα της «γονιδιακής μετάλλαξης» κατέθεσε γενετιστής στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία συνεχίζεται.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, η κατηγορούμενη διαγνώστηκε με γονιδιακή μετάλλαξη η οποία ενδέχεται να αφορούσε και τις τρεις κόρες της.

Ωστόσο, ο γενετιστής κατέθεσε – σύμφωνα με το dikastiko.gr – πως δεν βρέθηκε κάποιο ζήτημα στο έλεγχο που έγινε και εξήγησε πως ελέγχθηκαν τα γονίδια που σχετίζονται με τον αιφνίδιο θάνατο.

«Εμείς επεκτείναμε τον έλεγχο και σε αλλά γονίδια όπως αυτά που αφορούν τα μεταβολικά νοσήματα. Κάθε φορά ο έλεγχος πρέπει να στοχεύει κάπου» είπε ο κ. Μακρυθανάσης και συνέχισε: «Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα υπάρχουν ασθένειες εκτός από αυτές που σχετίζονται με την καρδιά και προκαλούν ανακοπή. Τα αμιγώς αυτοάνοσα νοσήματα δεν είναι κληρονομικά γενικά».

«Γενετικό νόσημα δεν θα επηρέαζε τον απινιδωτή»

«Εφόσον υπήρχε γενετικό νόσημα που μπορεί να προκαλέσει αρρυθμίες, ο απινιδωτής θα το αντιμετώπιζε όπως όλα τα υπόλοιπα» επανέλαβε από την πλευρά του ο γιατρός Γιάννης Παπαγιάννης όταν ερωτήθηκε τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που το παιδί είχε κάποιο γενετικό νόσημα που δεν είχε εντοπιστεί.

«Την ημέρα που απεβίωσε το παιδί στις 29 Ιανουαρίου ήρθε μήνυμα από τον απινιδωτή στις 2 το μεσημέρι όταν όλα λειτουργούσαν καλά. Και το μηχάνημα και το παιδί. Υπάρχει ένα χειριστήριο που το βάζει η μητέρα στο παιδί, ένας πομποδέκτης και στέλνει τα σήματα. Εκείνη την ώρα έδειχνε ότι ανταποκρίνονταν. Είχε ηλεκτρική δραστηριότητα, δεν ξέρουμε αν είχε σφυγμό» είπε ο μάρτυρας

Εισαγγελέας: Στα πρόδρομα στάδια της ανακοπής δεν θα έστελνε σήμα;

Μάρτυρας: Δεν στέλνει για βραδυκαρδίες, στέλνει για ταχυκαρδίες.

Πρόεδρος: Η τοποθέτηση του απινιδωτή τι κόστος έχει;

Μάρτυρας: Για παιδιατρικό ασθενή δεν έχει κανένα κόστος καλύπτεται από ασφαλιστικά ταμεία. Οι ενήλικες μπορεί να πληρώσουν ένα ποσοστό.

Απαντώντας σε ερώτηση για επεισόδιο της Τζωρτζίνας στο Ρίο κατά το οποίο ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε εξετάζοντας όλα τα στοιχεία δεν υπήρξε ποτέ συμβάν ταχυαρρυθμίας, αλλά ίσως ήταν βραδυκαρδία.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μετακομίζει σε «διαστημικό» σπίτι στο Ψυχικό – Λειτουργούν όλα ηλεκτρονικά (Video)

Ναυάγιο στην Πύλο: Το Λιμενικό ήξερε ώρες πριν ότι κινδύνευε το αλιευτικό

Πανελλήνιες 2023: Εισαγγελική έρευνα για μαθητή που πιάστηκε με «ψείρα» στο αφτί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:25