search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:56
MENU CLOSE

Κως: «Κλειδί» το SMS που έστειλε η Αναστάζια στον σύντροφό της – Ιστολογικές, τοξικολογικές εξετάσεις ρίχνουν «φως» στο έγκλημα

20.06.2023 15:53
kos new

Φως στη δολοφονία της 27χρονης Πολωνής στην Κω θα επιχειρήσουν να ρίξουν οι αρχές μόλις έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της Αναστάζια και το DNA που έχουν εντοπίσει στη σορό της.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερα σημαντικά χαρακτηρίζονται τα δείγματα από τα γενητικά όργανα και τα νύχια της Αναστάζια, που θα αποκαλύψουν εάν υπάρχει γενετικό υλικό του 32χρονου, ή άλλου προσώπου.

Ο ιατροδικαστής Ρόδου που έκανε την νεκροτομή, σύμφωνα με πληροφορίες αποφάνθηκε πως ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός, πιθανόν από στραγγαλισμό, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς τον μηχανισμό θανάτου, λόγω της προχωρημένης σήψης της σορού.

Την ίδια ώρα, παρόλο που η προσοχή των αρχών είναι στραμμένη στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές, ακόμα δεν μπορούν να ξεδιαλύνουν τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της άτυχης Αναστάζια που βρέθηκε δολοφονημένη σε υδροβιότοπο στην Κω. O 32χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη, ως βασικός ύποπτος, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο συνεργού.

Τα ίχνη της είχαν χαθεί από την προηγούμενη εβδομάδα και, τελικά, το απόγευμα της Κυριακής εντοπίστηκε κάτω από έναν πλάτανο, μέσα σε χόρτα και άχυρα. Το σώμα της ήταν γυμνό και καλυμμένο με σακούλα και βρέθηκε ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του βασικού υπόπτου.

Η αστυνομία αναζητά απαντήσεις από τρία στοιχεία προκειμένου να «δέσει» την υπόθεση, από αποτυπώματα, DNA, ανάλυση από τα κινητά τηλέφωνα.

Γρηγόρης Λέων: Αυτά είναι τα στοιχεία που θα δείξουν τον δολοφόνο

Για τις δυσκολίες να βρεθούν στοιχεία μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στην ΕΡΤ.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις πράγματι υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία που είναι η πρόοδος της σήψης και μάλιστα πρέπει να τονίσουμε το εξής: όταν μια σορός βρίσκεται εκτεθειμένη, η σήψη έρχεται πολύ πιο γρήγορα. Μπορώ να σας πω ακόμα και τρεις φορές πιο γρήγορα απ’ ότι για παράδειγμα μια σορός η οποία έχει ενταφιαστεί. Άρα σίγουρα η αποσύνθεση είχε επέλθει σε τέτοιο βαθμό που δημιούργησε εκ των πραγμάτων δυσκολίες στον ιατροδικαστή. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι είναι ακόμα νωρίς, έτσι για να έχουμε την πλήρη εικόνα».

Και εξήγησε: «Θα μου επιτρέψετε από την εμπειρία μου να προσθέσω ότι, πέρα από τις ιστολογικές εξετάσεις και οι τοξικολογικές εξετάσεις από την άτυχη κοπέλα νομίζω ότι θα μας δώσουν μια εικόνα. Μια εικόνα που πιθανά να εξηγεί και γιατί δεν έχουμε τέτοιους τραυματισμούς σοβαρούς ώστε να συνάδουν με ένα είδος εν πάση περιπτώσει ασφυκτικού θανάτου και να μπορούν να μας καθορίσουν επακριβώς τον μηχανισμό του θανάτου».

«Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι όταν για παράδειγμα σε ένα θύμα μπορεί να της έχουν χορηγηθεί ουσίες, για παράδειγμα ναρκωτικές ουσίες ή άλλες ουσίες και οι αναστολές της απέναντι σε ένα φαινόμενο βιασμού είναι πάρα πολύ περιορισμένες και προφανώς και οι αντιστάσεις είναι πάρα πολύ περιορισμένες άρα εκεί δεν αναμένουμε να δούμε τα χαρακτηριστικά σημάδια βίας, όπως θα βλέπαμε σε αντίθετη περίπτωση».

Όσο για τα στοιχεία που θα «δείξουν» τον δράστη της δολοφονίας, ο κ. Λέων ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα πειστήρια τα οποία έχουν συλλεγεί αλλά και σημεία από το σώμα της σορού τα οποία μπορούν να μας δώσουν πράγματι τον δράστη της υπόθεσης. Σας θυμίζω ότι κάνουμε δειγματοληψία κάθε φορά και από τα γεννητικά όργανα σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά και από άλλα σημεία του σώματος, για παράδειγμα νύχια αλλά και από τα πειστήρια. Όλα αυτά θα μας δώσουν πολύτιμο γενετικό υλικό τα οποία καταρχάς θα μας δώσουν τον δράστη και κατά δεύτερο λόγο πιθανά και συνεργούς. Γιατί αν υπάρχουν, όπως άκουσα, στοιχεία όπως σακούλες και άλλα πειστήρια τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη μεταφορά, είναι πιθανό να βρούμε περισσότερα του ενός γενετικά υλικά, δηλαδή γενετικά υλικά που να αντιστοιχούν αφενός στο δράστη, αφετέρου στους συνεργούς».

Φεύγει από την Κω ο σύντροφος και η μητέρα της Αναστάζια

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, άδεια να φύγουν από το νησί της Κω, δόθηκε από την ΕΛΑΣ τόσο στον 28χρονο σύντροφο της Αναστάζια, μετά τις καταθέσεις που έδωσε, όσο και στην μητέρα της.

Τόσο η μητέρα της Αναστάζια όσο και ο σύντροφός της αποχώρησαν από το νησί, για να «ετοιμάσουν τα της ταφής της», όπως ανέφεραν. Η αστυνομία επέτρεψε και στον 28χρονο φίλο της Αναστάζια να ταξιδέψει, αφού δεν είναι ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης. Ζήτησαν ωστόσο και στους δύο να παραμείνουν στη διάθεσή τους εφόσον και όταν τους ζητηθεί.

Στην Πολωνία θα μεταφερθεί και η σορός της 27χρονης για το «τελευταίο αντίο» το αργότερο μέχρι την Τετάρτη.

Τα τελευταία SMS και οι εξηγήσεις του 28χρονου Πολωνού

Στην συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε ο 28χρονος , η ΕΛ.ΑΣ. αναζήτησε ακόμα περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις σχέσεις που είχε το ζευγάρι με τον 32χρονο άνδρα από το Μπαγκλαντές. Ο συλληφθείς φέρεται να προμήθευε την άτυχη γυναίκα με χασίς, ωστόσο οι αστυνομικοί θέλουν να αποκτήσουν μια σαφέστερη εικόνα για το πόσο συχνές ήταν οι επαφές τους.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές η 27χρονη, η οποία πήγε στο σπίτι του 32χρονου στις 20:40 το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, φέρεται να είχε επικοινωνήσει με τον σύντροφό της μία ώρα και είκοσι λεπτά μετά, ενημέρωνοντάς τον για το πού βρίσκεται.

Έκπληξη, ωστόσο, προκαλεί το στοιχείο που δείχνει πως η 27χρονη φέρεται να είπε στον Πολωνό σύντροφό της ότι δεν νιώθει άνετα καθώς θεωρούσε πως κινδυνεύει. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ζήτησε από τον 28χρονο να πάει να την πάρει από το σπίτι του 32χρονου υπόπτου από το Μπαγκλαντές.

Ο νεαρός Πολωνός όπως διευκρινίστηκε αρμοδίως δεν είναι ύποπτος για τη δολοφονία της Αναστάζια, ωστόσο κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για κάποιες αρχικές του καταθέσεις σε σχέση με το κατά πόσο το ζευγάρι γνώριζε τον ύποπτο αλλά και για τα επίμαχα sms που εστάλησαν από το κινητό της κοπέλας προς εκείνον.

Πάντως, το wiadomosci.radiozet.pl αναρωτιέται αν το SMS που έστειλε η Αναστάζια στον σύντροφό της είναι το κλειδί της λύσης του μυστηρίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Η Αναστάζια δολοφονήθηκε με κτηνώδη τρόπο στο ελληνικό νησί της Κω. Εκεί εργαζόταν και ζούσε με τον σύντροφό της. Ο πατέρας της γυναίκας παραδέχτηκε ότι η κόρη του «βρισκόταν στο λάθος μέρος και εμπιστευόταν τους λάθος ανθρώπους».

Η κόρη του βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια επειδή είχε κάψει το χέρι της. «Την ημέρα που εξαφανίστηκε στις 10.30 το βράδυ, επρόκειτο να συναντήσει τον φίλο της στο μπαρ Alexander, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη δουλειά τους. Του τηλεφώνησε για να του πει ότι θα ήταν εκεί σε λίγα λεπτά, αλλά δεν έφτασε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας της.

Σύμφωνα με το εν λόγω μέσο που επικαλείται δηλώσεις του πατέρα της Αναστάζια, η κοπέλα κατάφερε να στείλει ένα στίγμα τοποθεσίας όπου υποτίθεται θα έδιναν ραντεβού. Ο 28χρονος πήγε αλλά δεν την βρήκε εκεί. Ο πατέρας της νεαρής φέρεται να τόνισε ότι ο φίλος της κόρης του ήθελε να δηλώσει αμέσως την εξαφάνισή της στην αστυνομία, αλλά του είπαν να το κάνει την επόμενη μέρα.

Τότε, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα, αλλά η εντατική έρευνα ξεκίνησε μια ημέρα αργότερα. «Τότε άρχισαν να εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και ανακάλυψαν τους αριθμούς της μοτοσικλέτας με την οποία υποτίθεται θα μετακινούνταν και έφτασαν στον δράστη», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια από 23 έως 26 Ιουνίου

Άγριο έγκλημα στην Ηλεία – Νεκρός πατέρας 4 παιδιών

Κως: Φεύγει από το νησί ο σύντροφος της Αναστάζια – Δεν θεωρείται ύποπτος από τις αρχές (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:56