search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:50
MENU CLOSE

Amazon: Μήνυση για εγγραφή εκατομμυρίων συνδρομητών σε άλλη υπηρεσία χωρίς να το γνωρίζουν

21.06.2023 21:20
amazon
AP

Η Amazon Prime προσφέρει γρήγορη και δωρεάν αποστολή εκατομμυρίων αντικειμένων, εκπτώσεις και πρόσβαση σε ταινίες, μουσική και τηλεοπτικές σειρές και άλλα προνόμια. Τα μέλη της Prime στις ΗΠΑ πληρώνουν συνήθως 139 δολάρια ετησίως. Σε όλον τον κόσμο οι συνδρομητές ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια.

Η μετοχή της Amazon κατέγραψε πτώση περίπου 1% μετά την είδηση αυτήν. Η εταιρεία δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο. Η FTC ερευνούσε το θέμα της εγγραφής και της ακύρωσης συνδρομών στο πρόγραμμα Prime από τον Μάρτιο του 2021.

«Η Amazon ξεγέλασε και παγίδευσε τους ανθρώπους να ανανεώνουν τη συνδρομή τους χωρίς της συγκατάθεσή τους», κάτι που όχι μόνο τους εξόργισε αλλά και τους κόστισε σημαντικά ποσά, εξήγησε στην ανακοίνωσή της η πρόεδρος της FTC Λίνα Χαν. Οι καταναλωτές που προσπαθούσαν να ακυρώσουν τη συνδρομή έπρεπε να κάνουν υπερβολικά πολλά βήματα για να το καταφέρουν. Η FTC επικαλέστηκε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η ίδια η Amazon αποκαλούσε «Ιλιάδα» τη διαδικασία ακύρωσης, για να περιγράψει πόσο «επική» και περίπλοκη ήταν.

Διαβάστε επίσης:

Υποβρύχιο Titan: Τι μπορεί να έχει συμβεί στους «5» αν έχει ραγίσει – «Δεν ξέρουμε από πού ακούμε ήχους» λέει η Αμερικανική Ακτοφυλακή

ΗΠΑ: Βίντεο ντοκουμέντο από καταδίωξη υποβρυχίου με κοκαΐνη αξίας 232 εκατ. δολαρίων

Ναυάγιο στην Ισπανία: Νεκροί τουλάχιστον 35 μετανάστες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:49