search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:05
MENU CLOSE

Google: «Στο δρόμο που χάραξε» η Microsoft και η Amazon – Απολύει 12.000 εργαζόμενους

20.01.2023 18:21
GOOGLE-1-NEW

Η Alphabet, μητρική εταιρία της Google θα περικόψει 12.000 θέσεις εργασίας, ακολουθώντας άλλους κολοσσούς του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας που προχωρούν σε χιλιάδες απολύσεις.

Ο CEO της Google και της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι, ανέλαβε «την πλήρη ευθύνη» για τις απολύσεις, με μήνυμα που έστειλε στους υπαλλήλους του ομίλου.

Οι απολύσεις θα επηρεάσουν το 6% του προσωπικού της Alphabet σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνουν τα τμήματα διαχείρισης προσωπικού και ανάπτυξης λογισμικού.

Η ενημέρωση για τις απολύσεις ακολουθεί την ανακοίνωση της Microsoft, ότι θα περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας και της Amazon για 18.000 απολύσεις.

Ο Σουντάρ Πιτσάι ευχαρίστησε το προσωπικό της εταιρίας που «εργάζεται τόσο σκληρά», προσθέτοντας ότι «η συνεισφορά τους είναι ανεκτίμητη».

«Αυτή η μετάβαση δεν θα είναι εύκολη, αλλά θα υποστηρίξουμε τους εργαζόμενους καθώς θα αναζητούν την επόμενη ευκαιρία τους. Μέχρι τότε σας παρακαλώ να προσέχετε τους εαυτούς σας καθώς δέχεστε αυτά τα δύσκολα νέα. Σε αυτό το πλαίσιο, αν αρχίζει τώρα το ωράριό σας, σας παρακαλώ να αισθανθείτε την άνεση να εργαστείτε για σήμερα από το σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Σουντάρ Πιτσάι.

Ο κ. Πιτσάι ανακοίνωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν στις ΗΠΑ θα πάρουν ως αποζημίωση μισθούς τουλάχιστον 16 εβδομάδων, τα μπόνους του 2022, πληρωμένες διακοπές και κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης για έξι μήνες.

Τα νέα για τις απολύσεις έγιναν δεκτά με ικανοποίηση στη Γουόλ Στριτ, όπου η τιμή της μετοχής της  Alphabet ανέβηκε κατά 3,5%, πριν από την έναρξη των συναλλαγών.

Αναλυτές στη Γουόλ Στριτ αναφέρουν ότι οι μεγάλοι του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας είχαν παρασυρθεί σε υπέρογκες δαπάνες και δεν είχαν προβλέψει τη ύφεση που επέρχεται και γι αυτό είναι αναπόφευκτες οι απολύσεις.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Layoffs.fyi, που ειδικεύεται σε θέματα υψηλής τεχνολογίας, από την αρχή του 2022 στις ΗΠΑ έχουν χάσει τις δουλειές τους 194.000 εργαζόμενοι σε εταιρίες του κλάδου, αριθμός στον οποίο δεν συνυπολογίζονται οι απολύσεις στην Alphabet.

Διαβάστε επίσης:

Αυστραλία: Αυτή είναι η… Βατραχοντζίλα – Το γιγάντιο βατράχι που εντοπίστηκε στο Κουίνσλαντ (photos/videos)

Ρομπέρτα Μέτσολα: Το χλιδάτο ταξίδι στην Βουργουνδία και το λόμπι του κρασιού (Photos/Video)

Nέες απειλές Ερντογάν: «Μητσοτάκη αν κάνεις το λάθος, θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:03