search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:38
MENU CLOSE

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες έρχονται μετά τα 37άρια (Video)

21.06.2023 11:59
kairos-new (6)

Κορυφώνεται το κύμα «μίνι καύσωνα» στη χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο με το θερμόμετρο να φτάνει ακόμα και στους 37 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, ο καιρός θα σημειώσει ραγδαία αλλαγή από το βράδυ του Σαββάτου ή το πρωί της Κυριακής, καθώς βαλκανικό ψυχρό μέτωπο φέρνει κακοκαιρία με κύριο χαρακτηριστικό τις καταιγίδες.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Με την άνοδο της θερμοκρασίας να συμπίπτει και με την ημερολογιακή έναρξη του Καλοκαιριού, αναμένεται να κυλήσουν τόσο η σημερινή όσο και οι επόμενες ημέρες. Γύρω στην Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται και η κορύφωση του πρώτου μέτριου προς ισχυρού θερμού κύματος με τα θερμόμετρα να καταγράφουν θερμοκρασίες κοντά στους 35° με 37° βαθμούς Κελσίου.

Βαλκανικό ψυχρό μέτωπο θα φέρει καταιγίδες

Αυτή η θερμική έξαρση που εντάσσεται στα φυσιολογικά για την εποχή πλαίσια, που την περιμέναμε και πιο νωρίς ημερολογιακά, δεν θα κρατήσει για πολύ μιας και ψυχρή αέρια μάζα από τη βόρεια Ευρώπη θα κατηφορίσει νοτιότερα και προς τα βόρεια Βαλκάνια θα συγκρουστεί με τις ήδη υπάρχουσες πολύ πιο θερμές αέριες μάζες σχηματίζοντας ψυχρό Βαλκανικό μέτωπο με αποτέλεσμα την έντονη αστάθεια αργά το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου πρώτα στα βόρεια και την Κυριακή σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές αλλά και προς το δυτικό και βόρειο Αιγαίο. Ταυτόχρονα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Η φονική καταιγίδα τον Ιούλιο του 2019

Ήταν Τετάρτη 10 Ιουλίου του 2019, όταν μια φονική καταιγίδα “χτύπησε” την περιοχή της Χαλκιδικής κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών.

Υψηλές θερμοκρασίες τις διαδέχτηκαν χαμηλότερες μιας και ψυχρότερες αέριες μάζες κατηφόρησαν από τα βόρεια και κεντρικά τμήματα της Ευρώπης προς την περιοχή μας προκαλώντας εκρηκτική αστάθεια.

Αυτή η βίαιη σύγκρουση θερμής και ψυχρής αέριας μάζας σε συνδυασμό και με την τοπογραφία μίας περιοχής, μπορεί να δημιουργήσει αυτόν τον φονικό καιρό, όπου μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να συμβούν σημαντικές καταστροφές ικανές να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και την ανθρώπινη ζωή.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Αθηναίων: Επιστρέφονται πινακίδες ΙΧ και δικύκλων – Ποιοι εξαιρούνται

Ήρθε το καλοκαίρι: Σήμερα το θερινό ηλιοστάσιο – Η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου

Θεσσαλονίκη: 6χρονος με αιμορραγία από το αυτί έψαχνε για ώρες αξονικό τομογράφο (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06