search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:26
MENU CLOSE

Lamda Malls: Στα μέσα του 2024 στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Στο 1,4 δισ. οι προπωλήσεις σπιτιών στο Ελληνικό

22.06.2023 09:39
lamda_development_new

Στο 2ο εξάμηνο του 2024 και πιο συγκεκριμένα μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου αναμένεται η εισαγωγή της Lamda Malls ως ανεξάρτητης εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η εταιρία αυτή θα περιλαμβάνει τα 6 malls της Lamda Development δηλαδή τα 4 που βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία (The Mall Athens, Goolden Hall ,Cosmos, Designer Outlet) και τα δύο νέα που αναμένεται να προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας από το έργο στο Ελληνικό (Vouliagmenis Mall, Riviera Galleria).

Με την κίνηση αυτή η Lamda Development στοχεύει στον διαχωρισμό των δύο δραστηριοτήτων της εταιρίας δηλαδή της ανάπτυξης κατασκευαστικών project και της διαχείρισης εμπορικών κέντρων ξεκαθαρίζοντας την «εικόνα» προς τους επενδυτές.

Η αξία των εμπορικών κέντρων αγγίζει σήμερα το 1 δισ ευρώ και έχουν συμβάλλει, σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda Development, στη δημιουργία ενός διαφοροποιημένο επενδυτικό portfolio για τους μετόχους, με ιστορικά υψηλή κερδοφορία και τζίρο το 2022, στα 69 εκατ. ευρώ και 651,6 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Οδυσσέα Αθανασίου η εξαιρετική πορεία των εμπορικών κέντρων συνεχίστηκε και στο 3μηνο του 2023 με ανάπτυξη των πωλήσεων κατά 38% και του EBITDA κατά 36%.

Σε ότι αφορά τη δραστηριότητα της εταιρίας στις μαρίνες, η ανακατασκευή αυτής του Φλοίσβου βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ έχει κατατεθεί προσφορά και για την απόκτηση της μαρίνας στην Κέρκυρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τζίρος από τα σκάφη και τα μαγαζιά στις μαρίνες που ανήκουν στη Lamda φτάνει το 1/3 του κύκλου εργασιών όλων των μαρινών στην Ελλάδα.

Προπώληση 1,4 δισ. από τα οικιστικά στο Ελληνικό

Σε ότι αφορά την εξέλιξη του έργου στο Ελληνικό ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι μόνο από τις προπωλήσεις στα οικιστικά project δηλαδή στους ουρανοξύστες, τα condos και τις βίλες (μαζί με τα οικόπεδα και τα joint ventures) η εταιρία έχει εξασφαλίσει έσοδα 1,4 δισ ευρώ. Από αυτά έχουν εισπραχθεί 274 εκατ., σύντομα θα φτάσουν τα 300 εκατ. και στο τέλος του έτους τα 700 εκατ.

Οι εργασίες για το Voyliagmenis Mall, ένα έργο άνω των 200 εκατ. ευρώ θα ξεκινήσουν το 2024 με την ολοκλήρωσή του να αναμένεται στις αρχές του 2027. Θα είναι το μεγαλύτερο εμπορικό συγκρότημα στην Ελλάδα καθώς θα έχει συνολική επιφάνεια κοντά στα 130.000 τ.μ. ενώ το σχεδιασμό του έχει αναλάβει η Aedas.

Σε ότι αφορά το Riviera Galleria θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και θα είναι μικρότερο από το Vouliagmenis Mall.

Συγκεκριμένα θα διαθέτει 19.000 τ.μ. με 100 καταστήματα ενώ το 30% των μισθώσεων έχει ήδη συμφωνηθεί. Στόχος είναι το ποσοστό αυτό να φτάσει το 50% έως το τέλος του 2023.

Κάποιες από τις συμφωνίες αφορούν σε μεγάλες φίρμες του εξωτερικού από το χώρο της μόδας καθώς και σε παγκοσμίως αναγνωρισμένα εστιατόρια.

Η κατασκευή του Riviera Galleria θα ξεκινήσει επίσης μέσα το 2024 με τη ολοκλήρωσή του να τοποθετείται στο πρώτο τρίμηνο του 2026.

Διαβάστε επίσης:

IDEAL Holdings: Απόκτηση του 100% των Attica Stores – Στα 100 εκατ. ευρώ το deal

Θα «καίνε» οι τιμές πώλησης και ενοικίασης κατοικιών και τα επόμενα χρόνια

Ούζο Βαρβαγιάννη: Rebranding και επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ στη μονάδα παραγωγής στο Πλωμάρι (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:26