search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:54
MENU CLOSE

IDEAL Holdings: Απόκτηση του 100% των Attica Stores – Στα 100 εκατ. ευρώ το deal

21.06.2023 11:35
attica1-transformed (1)

Νέα μεγάλη εξαγορά ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο ο εισηγμένος όμιλος Ideal Holdings, αυτή τη φορά για το 100% των πολυκαταστημάτων Αttica ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό του με μια νέα επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες όταν το «Π» είχε γράψει μεταφέροντας τα ίδια τα λόγια του επικεφαλής της Ideal στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας «ότι η Ideal και λόγω της φύσης της ως Holding πάντα βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης ευκαιριών για πιθανές εξαγορές εταιρειών σε κλάδους που την ενδιαφέρουν».

Σε ότι αφορά τις λεπτομέρειες της συναλλαγής φαίνεται ότι οι μέτοχοι της των Attica θα αποκτήσουν το 17,36% της Ideal μέσω αγοράς ιδίων μετοχών, απευθείας από τους υφιστάμενους μετόχους, που αντιστοιχεί σε ποσό 35 εκατ. από το συνολικό τίμημα των 100 εκατ. ευρώ που θα λάβουν.

Επίσης οι πληροφορίες θέλουν την τωρινή διοίκηση της εξαγορασθείσας να παραμένει «στο τιμόνι» των πολυκαταστημάτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε συνήθεις όρους και εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι οποίες αναμένεται να ληφθούν κατά τους προσεχείς μήνες.

Το τίμημα των 100 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί από τραπεζικό δανεισμό 65 εκατ. ευρώ και από ίδια κεφάλαια 35 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, η IDEAL θα προχωρήσει σε έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία θα αποφασίσει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ των μετόχων της attica, με την έκδοση 7.869.000 νέων μετοχών στην τιμή των 4,15 ευρώ ανά μετοχή.

Ταυτόχρονα, οι μέτοχοι της attica θα αγοράσουν από την IDEAL τις 592.000 ίδιες μετοχές που κατέχει, στην τιμή των 4,15 ευρώ ανά μετοχή. Η δομή αυτή της συναλλαγής αυξάνει τα Ίδια Κεφάλαια της IDEAL Holdings ενώ οι μέτοχοι της attica θα αποκτήσουν το 17,36% της IDEAL μετά την αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου.

Μέσω αυτής της κίνησης η Ideal εισέρχεται δυναμικά στον κλάδο του λιανεμπορίου έναν τομέα που όταν η οικονομία βρίσκεται σε φάση ανοδικού κύκλου έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και αποκόμισης κερδών. Επίσης πολυκαταστήματα όπως τα attica επωφελούνται ιδιαίτερα από τις έντονα ανοδικές τάσεις που επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός τουρισμός

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η «IDEAL HOLDINGS Α.Ε.» (“IDEAL”) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 20 Ιουνίου 2023 υπεγράφη Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (Share Purchase Agreement), μέσω της οποίας η IDEAL συμφώνησε να εξαγοράσει, αντί συνολικού τιμήματος €100.000.000 το 100% των μετοχών της Κυπριακής εταιρείας με την επωνυμία KT Golden Retail Venture LTD («ΚΤ»), η οποία συμμετέχει με ποσοστό 100% στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής εταιρείας «ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής: “attica”).

Η χρηματοδότηση της εξαγοράς θα γίνει με Ίδια Κεφάλαια ποσού € 35 εκατ. και τραπεζικό δανεισμό ποσού € 65 εκατ. με έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής και ως προϋπόθεση ολοκλήρωσης της εξαγοράς, συμφωνήθηκε όπως οι έμμεσοι/απώτεροι μέτοχοι και ελέγχοντες της εταιρείας ΚΤ, όπως συμμετάσχουν σε:

(α) Αγορά των 592.000 ιδίων μετοχών που κατέχει η IDEAL στην τιμή των € 4,15 ανά μετοχή και

(β) Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της IDEAL με καταβολή μετρητών και με έκδοση 7.869.000 νέων κοινών ονομαστικών μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας € 0,40 και με τιμή διάθεσης €4,15 ανά μετοχή, που θα πραγματοποιήσει η IDEAL, υπέρ αυτών, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της, ώστε να καταστούν μέτοχοι της IDEAL με ποσοστό που θα ανέρχεται περίπου στο 17,63% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου μετά την ανωτέρω αύξηση.

Για τη λήψη της σχετικής απόφασης το Διοικητικό Συμβούλιο της IDEAL συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων για τις 20 Ιουλίου 2023.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε συνήθεις όρους και εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των εγκρίσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της IDEAL και της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η ανωτέρω ενημέρωση γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάχρηση αγοράς.

Επιπλέον η IDEAL, έχει προβεί σε σύνταξη Πληροφοριακού Σημειώματος, για τους σκοπούς της εξαγοράς, το οποίο θα δημοσιευτεί με την ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του Χ.Α. και της Εταιρείας και το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί με νεότερη ανακοίνωση της Εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

Θα «καίνε» οι τιμές πώλησης και ενοικίασης κατοικιών και τα επόμενα χρόνια

Ούζο Βαρβαγιάννη: Rebranding και επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ στη μονάδα παραγωγής στο Πλωμάρι (Photos)

Fourlis: Στο 4ο τρίμηνο του 2023 η Trade Estates στο ΧΑ – Νέα καταστήματα Intersport, Holland & Barrett

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31