search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:18
MENU CLOSE

Μαντζουράνης: Δεν υπάρχει θέμα Τσίπρα (video)

22.06.2023 12:28
mantzouranis_mega_new

Για τα εσωκομμάτικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την επόμενη μέρα των εκλογών ρωτήθηκε ο Γιάννης Μαντζουράνης που κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις στελεχών όπως του Στέλιου Κούλογλου.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε ότι μια από τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο κόμμα είναι να επιβληθεί αυστηρότερη κομματική πειθαρχία, καθώς οι προσωπικές δηλώσεις όπως του Γιώργου Κατρούγκαλου πριν τις προηγούμενες κάλπες, κόστισαν στην παράταξη.

Παράλληλα ρωτήθηκε για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρξει χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα με τον ίδιο να απαντά ότι μπορεί αλλά δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Όλος ο διάλογος

Χασαπόπουλος: Υπάρχουν δίπλα στον Τσίπρα αυλικοί; Που είναι “επάγγελμα Τσίπρα”;

Μαντζουράνης: Τι επάγγελμα Τσίπρα;

Βούλγαρη: Αυτό που λέει το πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ

Χασαπόπουλος: Ο Κούλογλου το είπε…

Μαντζουράνης: Τι είπε ο Κούλογλου πάλι;

Χασαπόπουλος: Ότι δίπλα στον Τσίπρα υπάρχουν αυλικοί, που επειδή υπάρχει ο Τσίπρας υπάρχουν κι αυτοί. Επάγγελμα Τσίπρας, λέει.

Μαντζουράνης: Εγώ πρώτη φορά το ακούω και δεν το έχω διαπιστώσει. Βέβαια δεν είμαι τόσο κοντά στον Πρόεδρο. Εγώ μόνο όταν με καλεί για θέματα κυρίως νομικά.

Χασαπόπουλος: Σαν τον Κατσιφάρα κι εσείς….

Μαντζουράνης: Εγώ δεν είμαι Κατσιφάρας. Δεν θέλω να με συγκρίνετε με τον Κατσιφάρα, με αυλικούς και τέτοιους. Εγώ έχω μια αυτόνομη πορεία, είμαι επαγγελματίας δικηγόρος, μπήκα στον ΣΥΡΙΖΑ το 2019 γιατί πίστεψα και πιστεύω ότι μπορεί να ανασυγκροτήσει τη δημοκρατική παράταξη.

Χασαπόπουλος: Στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν τα όργανα τα εσωκομματικά;

Μαντζουράνης: Όχι… Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, ότι υπάρχει μεγάλη ελευθερία έκφρασης των απόψεων, της οποίας γίνεται πολλές φορές κατάχρηση. Ξέρετε εγώ προερχομαι από ένα κόμμα που την αρχική περίοδο η κομματική πειθαρχία ήταν αυστηρότατη. Δεν υπήρχε περίπτωση να εκφράσεις προσωπική γνώμη δημόσια αν ήταν αντίθετη από την επίσημη γραμμή.

Βούλγαρη: Άρα δεν υπάρχει πειθαρχία λέτε, στον ΣΥΡΙΖΑ;

Μαντζουράνης: Όχι, υπάρχει μια άλλη αντίληψη. Υπάρχουν ρεύματα ιδεών και υπάρχει μια ελευθερία. Αν το είπε ο κύριος Κούλογλου, εγώ δεν έχω διαπιστώσει επάγγελμα αυλικών γύρω από τον κύριο Τσίπρα. Έχει κάποιες ιδιαιτέρες, έχει κάποιους συμβούλους ο οποίοι έχουν και επάγγελμα έτσι; Ασκούν ελεύθερα επαγγέλματα.

Χασαπόπουλος: Για τα πολιτικά στελέχη λέει ο Κούλογλου…

Μαντζουράνης: Τα πολιτικά στελέχη σας λέω είναι άνθρωποι που έχουν επάγγελμα.

Βούλγαρη: Καταλαβαίνουμε και από τα δημοσιεύματα ότι ο κύριος Τσίπρας βρίσκεται σε μια θέση λίγο μοναξιάς. Βιώνει μια μοναξία. Θέλει να δώσει μια γραμμή και δεν ακολουθείται από τα παλιά του κυρίως στελέχη. Τις προάλλες έκανε μια δήλωση ότι πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές μετά τις εκλογές.

Μαντζουράνης: Αυτή η διαπίστωση είναι ορθή. Έπρεπε να έχουν γίνει από το 2019. Αλλαγές στη δομή της λειτουργίας του κόμματος. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να ισχύσει σκληρή κομματική πειθαρχία. Περιορισμός της ελευθερίας έκφρασης προσωπικών απόψεων. Να τις κρατήσουμε στο σπίτι μας. Αν είναι αντίθετη από την επίσημη γραμμή να την κρατήσει για τον εαυτό του. Υπήρχαν τέτοιες δηλώσεις στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο και το πληρώσαμε. Οπως η δήλωση Κατρούγκαλου που παρασύρθηκε από τον Άδωνη Γεωργιάδη. Δεν θέλω να πω άλλο παράδειγμα γιατί είναι συνυποψήφια μου. Στην πολυφωνία οι δυνατότητες παραφωνίας είναι μεγάλος.

Χασαπόπουλος: Αυτό είναι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ;

Μαντζουράνης: Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ τώρα εναι άλλο.

Χασαπόπουλος: Από την καινούργια ομάδα που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά τώρα, τρεις δώσανε τη μάχη, οι άλλοι εξαφανισμένοι.

Μαντζουράνης: Υπάρχει κατάλογος των μελών που μπορούν να βγαίνουν στην τηλεόραση. Είναι 10-15 πρόσωπα, που έχουν επιλεγεί από το οργανωτικό για να μην έχουμε την πολυφωνία που μας κόστισε.

Βούλγαρη: Υπάρχουν δημοσκοπήσεις που σας δείχνουν κάτω από 20%…

Μαντζουράνης: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για καμία δημοσκόπηση, όχι ότι τις απαξιώνω. Οι μέν λένε ότι έιμαστε πάνω, οι δε κάτω, είναι αδιευκρίνιστη η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος όπως φάνηκε στο πρόηγούμενο αποτέλεσμα… Είναι ένα ερώτημα που πλανάται στον πολιτικό χώρο. Είναι τόσο δυσδιάκριτες οι προθέσεις του εκλογικού σώματος, και έχουμε και άλλο εκλογικό σύστημα τώρα…

Χασαπόπουλος: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αυξήσει τα ποσοστά του, θα τεθεί θέμα για τον Τσίπρα;…

Μαντζουράνης: Εγώ δεν το πιστεύω ότι θα τεθεί θέμα Τσίπρα. Αλλά μετά τις εκλογές, θα κάνουμε ταμείο…

Χασαπόπουλος: Γιατί πολλοί λένε “Τσίπρα κάνε νέο κόμμα και προχώρα…”

Μαντζουράνης: Αυτά είναι εξωπραγματικά. Δεν είναι μια κουβέντα καφενείου το να κάνεις ένα νέο κόμμα. Δεν γίνονται έτσι. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει όπως υπήρξε. Πρέπει να αλλάξει, αν θέλουμε να επανακτίμουσε την πιθανότητα να κυβερνήσουμε.

Βούλγαρη: Και χωρίς Τσίπρα;

Μαντζουράνης: Πιστεύω και χωρίς Τσίπρα θα υπάρξει, αλλά δεν τίθεται θέμα “χωρις Τσίπρα”. Όσοι δεν προερχόμαστε από τον παλιο σκληρό πυρήνα, που υπέστη τα πέτρινα χρόνια και έδωσε μεγάλους αγώνες, τον σεβόμαστε όλοι, πάρα πολύ. Εγώ πήγα το 2019 όχι γιατί συμφωνώ με τις απόψεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, εγώ είμαι σοσιαλδημοκράτης. Εγώ πήγα γιατί είδα τη δυνατότητα και τη θέληση του Τσίπρα να αναδιοργανώσει τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης για πληθωρισμό: Δεν υπάρχει λύση – Ψεύτης όποιος υπόσχεται το αντίθετο (Video)

Πλεύση Ελευθερίας: Σε διάλογο καλούν την Κωνσταντοπούλου οι «κομμένοι» υποψήφιοι

«Δημοκρατία»: Δικηγόρος των funds ο Μάντζος – Τι απαντά ο ίδιος (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:15