search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 02:32
MENU CLOSE

«Οι Πανθέοι»: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των γυρισμάτων

23.06.2023 13:28
dandoulaki new

Στο τελικό στάδιο της διαδικασίας προετοιμασίας βρίσκεται η παραγωγή της σειράς- έπος «Οι Πανθέοι» για τον ΣΚΑΪ η οποία αποτελεί τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος ποταμό του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη – η δεύτερη, έπειτα από εκείνη της ΕΡΤ που προβλήθηκε πριν από περίπου 50 χρόνια.

Τα γυρίσματα αναμένεται να αρχίσουν στις 3 Ιουλίου, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, με σενάρια που γράφουν και ετοιμάζουν οι Ιωάννα Καννελοπούλου και Άγγελος Χασάπογλου.

Ο σκηνοθέτης Σπύρος Μιχαλόπουλος, καθώς οδεύουν προς ολοκλήρωση σκηνικά σε τρία πλατό για τις ανάγκες των γυρισμάτων σε εσωτερικούς χώρους, αυτές τις ημέρες ολοκληρώνει το ρεπεράζ σε σημεία της Αθήνας για εξεύρεση κατάλληλων χώρων τα οποία να παραπέμπουν στην Αθήνα της εποχής του Μεσοπολέμου στις παρυφές του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, για σκηνές οι οποίες θα κινηματογραφηθούν σε φυσικών χώρους.

Η τηλεοπτική μεταφορά του -από κάθε άποψη- μεγάλου έργου «Οι Πανθέοι», με τη σύνθετη πλοκή και τις επιμέρους υποθέσεις οι οποίες διασταυρώνονται και αληλοεξαρτώνται, θα αναπτυχθεί σε περιπου 150 επεισόδια, τα οποία θα μεταδίδονται εκτός απροόπτου στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης του Σκάι.

Τα επεισόδια της σειράς υπολογίζεται ότι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του σταθμού με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής περιόδου και θα προβάλλονται αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο του σταθμού, στις 21.00 και έπειτα από μία ώρα θα δίνει «πάσα» στο ριάλιτι «Survivor».

Το βιβλίο του Αθανασιάδη, εφάμιλλο μεγάλου αμερικανικού μυθιστορήματος, υπο την έννοια ότι εκτείνεται σε μεγάλη χρονική περίοδο και «κοιτά» τις ζωές γενεών μιας οικογένειας, αναφέρεται στην ιστορία τριών γενεών μιας οικογένειας, των Πανθέων.

Εκτείνεται από το 1897 έως το 1940. Τη μέρα που ξεσπά ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, στο αρχοντικό των Πανθέων οι συγγενείς συγκεντρώνονται γύρω από τον στρατηγό Βλάσση Πανθέο, που αργοπεθαίνει. Ανάμεσά τους ο γιος του Ανδρέας και η γυναίκα του Μάρμω, αλλά και ο καλλιτέχνης του σπιτιού Κίτσος.

Ο Τάσος Αθανασιάδης χρειάστηκε 16 χρόνια για τη συγγραφή του μυθιστορήματος– ποταμό και κατάφερε, το ’61 που το τελείωσε, να πάρει και το πρώτο βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Έγινε σειρά το ’77-’78, από τον αείμνηστο σκηνοθέτη Βασίλη Γεωργιάδη.

Με την τηλεοπτική μεταφορά του εμβληματικού λογοτεχνικού έργου «Οι Πανθέοι» (σε παραγωγή της JK Productions) ο ΣΚΑΪ επενδύοντας σε μια πολυδάπανη παραγωγή, θέλει να ανατοποθετηθεί στην μεγάλη τηλεοπτική εικόνα της μυθοπλασίας.

Κομβικούς ρόλους στην σειρά θα έχουν οι Κάτια Δανδουλάκη– θα κάνει την θεία της οικογένειας ενώ στην σειρά της ΕΡΤ είχε υποδυθεί την μοιραία Μάρμω Πανθέου- Αιμίλιος Χειλάκης, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Κόρα Καρβούνη, Ελένη Καρακάση, Χριστίνα Αλεξανιάν.

Διαβάστε επίσης

Μήνυση στην Google από την Gannett για μονοπωλιακή τακτική στις διαφημίσεις

Τηλεθέαση: «Θρονιάστηκε» στην κορυφή η «Γη της ελιάς»

Το Mega διευρύνει την «ψαλίδα» τηλεθέασης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32