search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:43
MENU CLOSE

Κως: Τα κινητά και οι κάμερες «έδειξαν» τον 32χρονο – Πώς οι αρχές «κλείδωσαν» τη δίωξη για ανθρωποκτονία (videos)

23.06.2023 10:15
anastazia_kos_instagram

Σήμερα πρόκειται προσαχθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές προκειμένου να του γνωστοποιηθεί η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που έχει ασκηθεί σε βάρος του για τη δολοφονία της 27χρονης Πολωνής.

Την ίδια ώρα η οικογένεια της άτυχης κοπέλας, δια του δικηγόρου της, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας, για άλλη μια φορά, σε βάρος του 32χρονου, αυτή τη φορά για το έγκλημα που φέρεται να έχει διαπράξει σε βάρος του παιδιού τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από χθες το μεσημέρι, η δικογραφία με όλα τα στοιχεία και το προανακριτικό υλικό που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω με τη συνδρομή του κλιμακίου Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παραδόθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω και άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός προχώρησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βάρος του 32χρονου.

Πρόκειται για μία δεύτερη δικογραφία, για την οποία και ο Μπαγκλαντεσιανός θα προσαχθεί σήμερα, ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω όπου και επίσημα θα μάθει για την νέα δίωξη που του έχει ασκηθεί και στη συνέχεια θα παραπεμφθεί στην ανάκριση. Εκεί ο 32χρονος αλλοδαπός θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θα τεθούν, μέσα από τα οποία θα πρέπει να διευκρινιστούν όλα τα ζητήματα που προκύπτουν αναφορικά, με τον τρόπο, τον τόπο αλλά και τα αίτια της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια.

Μετά την ολοκλήρωση και των δύο δικογραφιών, εκτιμάται ότι κάποια στιγμή θα συνενωθούν προκειμένου να εκδικαστούν ως μία υπόθεση από το αρμόδιο δικαστήριο.

Το στίγμα από τα κινητά

Όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» οι αστυνομικοί κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες για τις κινήσεις του 32χρονου από την ανάλυση του στίγματος του κινητού του τηλεφώνου, τόσο του ίδιου όσο και της 27χρονης Αναστάζια.

Συγκεκριμένα, το στίγμα από το κινητό του 32χρονου δείχνει ότι έκανε διάφορες κινήσεις στην ευρύτερη περιοχή για να κατευθυνθεί προς το σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα της 27χρονης. Οι αστυνομικοί οι οποίοι έκαναν φύλλο και φτερό το κινητό του θύματος διαπίστωσαν πως κάποιος είχε προλάβει να σβήσει σημαντικά δεδομένα, όπως προσωπικά στοιχεία και κλήσεις που έγιναν το βράδυ της δολοφονίας της, πριν βγάλει την κάρτα SIM και το πετάξει σε ένα σπίτι στην περιοχή.

Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία σύμφωνα με την ΕΛΑΣ «δείχνουν» τον 32χρονο, εκείνος δεν αλλάζει στάση και επιμένει ότι είναι αθώος, κάτι που υποστήριξε και στην απολογία του το μεσημέρι της Τέταρτης στην ανακρίτρια.

Η κάμερα του κατέγραψε την έξοδο από το σπίτι

Η Αστυνομία έχει στην κατοχή της βίντεο που αποτυπώνει τις κινήσεις του 32χρονου, αλλά και της 27χρονης, τις κρίσιμες ώρες πριν και μετά τη δολοφονία της νεαρής Πολωνής. Ειδικότερα, οι Αρχές βρήκαν βίντεο στο οποίο φαίνεται ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας να φεύγει από το σπίτι που διέμενε, μαζί με το θύμα με κατεύθυνση προς το σημείο που η 27χρονη εντοπίστηκε νεκρή.

Στο βίντεο φαίνεται ο Μπαγκλαντεσιανός να φεύγει μαζί με την 27χρονη, να επιστρέφει έπειτα από μερικές ώρες μόνος, να ξαναφεύγει από το σπίτι προς τον ίδιο προορισμό και να γυρίζει τελικά –πάλι μόνος του- τα ξημερώματα.

Ειδικότερα, στις 11 το βράδυ ο κατηγορούμενος έφυγε από το σπίτι του με την 27χρονη, στις 2 τα ξημερώματα ξαναγύρισε για να πάρει σακούλες και σεντόνια και στις 5 παρά τέταρτο το πρωί γύρισε και έπεσε για ύπνο.

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Της επιτέθηκε σεξουαλικά και μετά τη σκότωσε

«Τα στοιχεία βοήθησαν τόσο με το βιντεοληπτικό υλικό όσο και από τις καταθέσεις. Βοήθησαν πολύ οι καταθέσεις του συγκατοίκου του. Με τα στοιχεία που έχουμε εμείς στο χέρια μας, προσπαθούμε να βρούμε την πορεία που ακολούθησαν. Το σίγουρο είναι πως η κοπέλα έφυγε ζωντανή από το σπίτι. Αυτό που πιστεύουμε είναι πως της επιτέθηκε σεξουαλικά, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι ακόμα, και στη συνέχεια τη σκότωσε» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Όπως εξήγησε η σορός της Αναστάζια δεν ήταν εύκολο να ελεγχθεί καθώς, όπως είπε, «ήταν τόσο καλά τυλιγμένο που η σήψη προχώρησε πάρα πολύ γρήγορα».

«Επειδή έχουν ειπωθεί πολλά, η κοπέλα συναντήθηκε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο για συγκεκριμένους λόγους αλλά δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω, αλλά δεν φαίνεται να τον γνώριζε από προηγούμενες μέρες. Η κοπέλα είχε πιει, δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς παρασύρθηκε. Ο δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για τον νόμο περί μεταναστών, αλλά ήταν νόμιμα στη χώρα μας. Φαίνεται να την έχει μεταφέρει μόνος του στο σημείο που βρέθηκε. Για εμάς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το πώς τη μετέφερε. Την επόμενη μέρα φαίνεται πως πήρε εισιτήριο για να φύγει. Η μυρωδιά του πτώματος βοήθησε πολύ την εθελόντρια να την βρει. Την είχε σκεπάσει καλά, είχε βάλει από πάνω κλαδιά και η εθελόντρια χρειάστηκε να σκάψει για να την βρει» πρόσθεσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Το σπίτι της δολοφονίας

Κλιμάκιο της Ασφάλειας έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης (15/6) σε ένα μισογκρεμισμένο σπίτι στο χωράφι όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της 27χρονης Αναστάζια, το οποίο φαίνεται ότι είναι το μέρος όπου δολοφονήθηκε η άτυχη κοπέλα. Οι Αρχές περισύλλεξαν στοιχεία που το αποκαλύπτουν. Συγκεκριμένα, σε ένα σημείο έχει σπάσει ένας φράχτης και υπάρχουν φρέσκα σπασίματα από το βάρος.

Από αυτό το σημείο και ενώ η 27χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, ο 32χρονος φαίνεται να την ανέβασε στο μηχανάκι και ξεκίνησαν τη διαδρομή προς το σημείο που βρέθηκε τελικά η σορός της.

Σε αυτήν τη διαδρομή, βρήκαν ένα παπούτσι, δύο μπλουζάκια και τα τσιγάρα της 27χρονης κοπέλας. Αυτά ήταν τα ευρήματα που οδήγησαν τις Αρχές στο σημείο που βρέθηκε τελικά το πτώμα και «έδεσαν» την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά του 32χρονου.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Μητέρα χτύπησε την 7χρονη κόρη της μέσα σε μαγαζί

Κρήτη: Μια 10χρονη και ένα μωρό παρασύρθηκαν στη θάλασσα

Θεσσαλονίκη: Φωτιά τα ξημερώματα σε ισόγειο διαμέρισμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:42