search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 21:16
MENU CLOSE

Aίγυπτος: Κτήριο κατέρρευσε στην Αλεξάνδρεια – Οι αρχές αναζητούν επιζώντες (videos)

26.06.2023 14:37
aigyptos

Μεγάλη καταστροφή στην Αίγυπτο όταν κτήριο 13 ορόφων που φιλοξενούσε παραθεριστές κατέρρευσε εγκλωβίζοντας πολλούς ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια.

Πιο συγκεκριμένα, το κτήριο στην πόλη Sidi Bishr στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου υπέστη καταστροφική κατάρρευση σήμερα το πρωί. Ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια είναι άγνωστος.

Οι ομάδες διάσωσης εξακολουθούν να ερευνούν το σημείο, προσπαθώντας να εντοπίσουν επιζώντες και να απομακρύνουν τα συντρίμμια.

Οι αξιωματούχοι δεν έχουν δημοσιεύσει ακόμη επίσημο απολογισμό θυμάτων, αλλά μια έκθεση της αστυνομίας αναφέρει ότι το κτίριο κατέρρευσε λόγω «κάθετου ρήγματος» του κτηρίου.

Τα κοντινά νοσοκομεία έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και έχουν προετοιμαστεί για την άφιξη θυμάτων, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Πλάνα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται δίπλα στα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε, παρακολουθώντας τις ομάδες διάσωσης καθώς προσπαθούν να απομακρύνουν τα συντρίμμια.

Διαβάστε επίσης:

ΟΗΕ: Aνησυχητική εξάπλωση των συνθετικών ναρκωτικών -Φθηνά, εύκολα και θανατηφόρα (photo/video)

Ρωσία: Ήταν ενορχηστρωμένη από το Κρεμλίνο η ανταρσία Πριγκόζιν;

Υποβρύχιο Titan: Έρευνα από το αμερικανικό λιμενικό για τα αίτια της ενδόρρηξης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 21:16