search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 13:59
MENU CLOSE

Βαγγέλης Μαρινάκης: Θα φτιάξουμε ομάδα που θα κερδίζει και τη διαιτησία – Ανοιχτή η πόρτα για όποιον θέλει να επενδύσει

27.06.2023 18:18
marinakis-new

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε τους Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ και μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ΕΠΟ, τη διαιτησία και τους επενδυτές.

Παράλληλα, ο ισχυρός άντρας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, έκανε άνοιγμα στους επιφανείς Ολυμπιακούς για να μπουν στην ΠΑΕ ή στον Ερασιτέχνη.

«Ο δικός μου ρόλος δεν είναι να παραπονιέμαι κάθε μέρα για τα κακώς δρώμενα της ΕΠΟ ή για τη διαιτησία. Εμείς είμαστε μια πολύ μεγάλη ομάδα, είμαστε νικητές και το μόνο που μπορώ να παραδεχθώ και φέτος -κι αυτή είναι η ουσία κι η πραγματικότητα- είναι ότι δεν καταφέραμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να κερδίζει τη διαιτησία και το παρασκήνιο στην Ελλάδα, παρόλο που η χρονιά 2022-2023 όσον αφορά τους μισθούς παικτών και προπονητού τιμ ήταν η υψηλότερη στην ιστορία του συλλόγου. Το 2022-2023 είχαμε 40.000.000 ευρώ έξοδα για μισθούς παικτών και προπονητών και το 2021-2022 είχαμε 34.000.000. Και παρ’ όλα αυτά, το 2022-2023 όσον αφορά στην κατάταξή μας ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές.

Να είστε σίγουροι και γι’ αυτό μιλούν τα γεγονότα. Αν η διαιτησία ήταν 50-50 και την περσινή χρονιά, ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Επίσης, έχουμε ετοιμάσει ένα VIDEO στο οποίο μπορείτε να δείτε όλα τα εγκλήματα, γιατί περί εγκλημάτων πρόκειται, που έγιναν μέσα στη χρονιά εις βάρος μας και υπέρ άλλων ομάδων.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η δουλειά του προπονητή μας και του κ. Κορδόν θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, γιατί θα φτιάξει μια ομάδα να κερδίζει και τη διαιτησία. Και επίσης, αυτοί οι παίκτες που θα έρθουν εδώ, να πρωταγωνιστήσουν αργότερα σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Αυτός είναι ο στόχος. Είναι κάτι που είναι δύσκολο, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα το προσπαθήσουμε. Στο τέλος ξέρετε ότι πάντα είμαστε νικητές. Αυτό μπορεί να το νιώσει κάποιος μπαίνοντας στο γήπεδό μας, στο Καραϊσκάκης, στο προπονητικό κέντρο, ακόμα και στα γραφεία αυτά υπάρχει η αύρα του νικητή, το χαιρόμαστε όλοι κι είμαστε περήφανοι γι’ αυτό», είπε αρχικά.

Σε ερώτηση για για επενδύσεις και Λίγκα απάντησε χαρακτηριστικά: «Εγώ πιστεύω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα ταλέντα στο ποδόσφαιρο τα οποία με τις κατάλληλες υποδομές μπορούν να διαπρέψουν. Όταν προσεγγίσαμε διάφορους σπόνσορες ως Λίγκα τους εξηγήσαμε ότι εδώ μπορεί να γίνει σωστή δουλειά και με την κατάλληλη διοίκηση στη Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΟ θα μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορεί μόνο του να βρει τον δρόμο του. Τώρα όλο αυτό ξεφτιλίκι της ΕΠΟ που έχει να κάνει με τη διαιτησία γιατί δεν τη χρειαζόμαστε τίποτε άλλο και παρασκηνιακά με τις επιτροπές ή τις αδειοδοτήσεις με φίλους ή εχθρούς.

Θα πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά. Θα πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασίζει για την τύχη του. Όλοι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θέλουν να πάει το άθλημα μπροστά. Να προσπαθήσει και η Κυβέρνηση να εφαρμοστεί. Το 22-23 ο Ολυμπιακός έχασε 31 εκατ. ευρώ και πριν 24. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πρωταγωνιστεί και τα έσοδα να είναι περισσότερα. Άρα το ποδόσφαιρο να ανέβει επίπεδο και εμείς να αποφασίζουμε για την τύχη μας. Αυτά στους επόμενους μήνες να δρομολογηθούν. Επίσης επειδή γράφονται διάφορα. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο.

Είναι και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Αυτό που έχε γίνει με τον Ερασιτέχνη έχει αλλάξει την ιστορία του συλλόγου. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι αλλά και πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Είχαμε τους κατάλληλους ανθρώπους και είναι και τα χρήματα που βάζουμε. Είναι πάρα πολλά εκατομμύρια αυτά πιστέψτε με. Το μπάτζετ είναι από 80 με 100.000 το πιο μικρό και 1 εκατ. το πιο μεγάλο. Έχουμε πολλά τμήματα που δεν βλέπω κανένας να έχει κάνει το παραμικρό. Επίσης στην ΠΑΕ λέγονται διάφορα. Θέλει κάποιος να επενδύσει; Ας έρθει. Πως βρήκαμε τον Ερασιτέχνη; Τον βρήκαμε καταχρεωμένο. Να έρθουν και άλλοι άνθρωποι και να μην τα περιμένουν όλα από 2-3 ανθρώπους. Όποιος θέλει η πόρτα είναι ανοιχτή είτε στο ποδόσφαιροΕίτε στον Ερασιτέχνη. Να επενδύσει και να δει την ομάδα της καρδιάς του να πηγαίνει πιο καλά».

Διαβάστε επίσης:

Κιλιάν Εμπαπέ: Γερό «μπάσιμο» από τη Λίβερπουλ – Προσφέρει 250 εκατ. ευρώ

«Τέλος» από τη Μπαρτσελόνα ο Γιασικεβίτσιους

Μαρία Σάκκαρη: Με μπλε καρδιά αντέδρασε στο εκλογικό αποτέλεσμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 13:59