search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 06:03
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Τα τρία πρώτα νομοσχέδια και το «μήνυμα» στους υπουργούς

28.06.2023 11:44
mitsotakis_ypoyrgiko_new

Με τη φράση «θητεία της αποτελεσματικότητας και των μεγάλων αλμάτων» θέλησε ο πρωθυπουργός να περιγράψει τους στόχους της νέας κυβέρνησής του, απευθυνόμενος στους νέους υπουργούς και υφυπουργούς, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και άφησε εκ νέου αιχμές για την απλή αναλογική – στην οποία απέδωσε και τη μεγάλη αποχή, αλλά και την είσοδο στη Βουλή των Σπαρτιατών, της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας – θα έλεγε κάποιος ότι έδωσε το «σύνθημα» για την έναρξη της δουλειάς, καθώς αναφέρθηκε στα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή και που θα είναι:

● Το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του «επιτελικού κράτους»,

● Το νομοσχέδιο για την επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον έλεγχο του Δημοσίου και

● Το νομοσχέδιο που θα υποχρεώνει τα κόμματα να καταθέτουν τα προεκλογικά προγράμματά τους για κοστολόγηση σε ανεξάρτητο φορέα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι κατά «την πρώτη μας θητεία ψηφίσαμε πάνω από 400 νόμους, όμως οι στόχοι πρέπει να είναι πιο φιλόδοξοι για την εφαρμογή των νόμων. Έχουμε εκκρεμότητες σημαντικά νομοσχέδια για την εφαρμογή στην πράξη», προσθέτοντας με νόημα ότι «η αποστολή (σ.σ. των υπουργών) αρχίζει στη νομοθέτη ση και ολοκληρώνεται με χειροπιαστό έργο», ενώ έστειλε και μήνυμα στο Υπουργικό Συμβούλιο, λέγοντας ότι «οι ευθύνες στους ώμους μας είναι βαριές. Πετυχημένος υπουργός είναι αυτός που παράγει έργο αλλά και αυτός που υπερασπίζεται συνολικά την κυβερνητική πολιτική. Όλοι υπερασπιζόμαστε το έργο όλων και ο νοών νοείτω».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «στο κοινοβουλευτικό πεδίο τις συνέπειες του επιθανάτιου ρόγχου της απλής αναλογικής θα τις διαχειριστούμε, (σ.σ. επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση θα παίξει και το ρόλο της αντιπολίτευσης) ενώ στο πεδίο της κοινωνίας αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα. Στόχος μας είναι να στηρίζουμε την κοινωνία, τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα», προσθέτοντας πως «η κοινωνία είναι πιο μπροστά από πολλά κόμματα και κατέγραψε την πρόθεσή της να προχωρήσουμε στο αύριο. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να απογοητεύσουμε τους πολίτες. Η κοινωνία μας παρέδωσε τη σκυτάλη του μέλλοντός της».

Οι υπουργοί παρέλαβαν και τους περιβόητους «μπλε φακέλους» με τους στόχους και τις προτεραιότητες σε τρία επίπεδα: τις άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν, τον προγραμματισμό σε ορίζοντα εξαμήνου και τους κεντρικούς στόχους του κάθε χαρτοφυλακίου σε ορίζοντα τετραετίας. Μάλιστα, η πορεία υλοποίησης των στόχων αυτών, θα παρακολουθείται από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο.

Διαβάστε επίσης:

Βελόπουλος – Εξώδικο προς τα ΜΜΕ: «Η Ελληνική Λύση δεν είναι ακροδεξιά»

ΣΥΡΙΖΑ: Οι συζητήσεις στο εσωτερικό και τα σενάρια φουντώνουν όσο αναμένονται οι αποφάσεις Τσίπρα

Μαξίμου: Πρώτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό ενόψει της Συνόδου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06