search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:19
MENU CLOSE

Χαλκιδική: Πρώτη νίκη κατά των funds για τον 81χρονο που έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό

30.06.2023 22:03
Untitled design (17)
Screenshot

Ο 81χρονος από τα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής που είχε χάσει το σπίτι του μετά από πλειστηρισμό και ζούσε στην βεράντα του, επέστρεψε στην οικία του.

Μια πρώτη νίκη κατά των funds σημείωσε ο 81χρονος από τα Νέα Φλογητά. Ο άνδρας που αναγκάστηκε να μείνει στην βεράντα μετά την έξωση που του έκαναν από το σπίτι του, το οποίο βγήκε σε πλειστηριασμό τον περασμένο Δεκέμβριο και πέρασε σε νέο ιδιοκτήτη, γύρισε στην κατοικία του, προσωρινά.

Έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει από την πρώτη στιγμή ο δικηγόρος του, ο κ. Θεόφιλος Τζοχουνίδης με προσωρινή διαταγή επέστρεψε στο σπίτι του αφού σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.gr η αρχική διαταγή πληρωμής που κοινοποιήθηκε εκ νέου στον 81χρονο οφειλέτη, κι ενώ ήδη είχε γίνει κατάσχεση και πλειστηριασμός της οικίας του, καθίσταται ανενεργή και συνεπώς άκυρη όλη η διαδικασία που ακολούθησε βασιζόμενη σε αυτήν.

Ήδη η οικογένεια, με μεγάλη συγκίνηση, εισήλθε στο σπίτι το οποίο επανειλημμένα ο κ. Θεόφιλος δήλωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει. Βάσει των ίδιων πληροφοριών στις 3 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 το πρωί εκδικάζεται με ανοιχτό ακροατήριο η ανακοπή βίαιης αποβολής ελλείψει ενεργητικής νομιμοποίησης ενώ ένα ακόμη δικαστήριο θα γίνει στις 24 Ιουλίου με ανοικτό ακροατήριο.

Υπενθυμίζεται ότι δικαστικός επιμελητής παρουσία αστυνομίας άλλαξε την κλειδαριά του σπιτιού του 81χρονου πριν λίγους μήνες και από τις 4 Μαΐου ο ηλικιωμένος κοιμόταν σε καναπέ στην υπαίθρια βεράντα του σπιτιού του μαζί με τα λιγοστά υπάρχοντα που πρόλαβε να πάρει μετά την έξωση.

«Ήρθαν πρωί πρωί, άρπαξαν τον πατέρα μου, τον έβγαλαν έξω και άλλαξαν αμέσως τις κλειδαριές. Το αναπηρικό του καροτσάκι ήταν αφόρτιστο και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε καν τον φορτιστή! Ούτε τα ρούχα μας, τίποτε… Ήταν τόση η αγωνία τους να μας βγάλουν έξω, που έχασαν το κλειδί από την καινούργια κλειδαριά και μετά απ’ αυτά την άλλαξαν δεύτερη φορά» είχε πει μεταξύ άλλων στην Εφημερίδα των Συντακτών, η κόρη του Αναστασία.

Ο κ. Θεόφιλος Τζοχουνίδης έμενε στη διπλοκατοικία από 29 χρονών μαζί με την οικογένειά του και το συγκεκριμένο σπίτι αποτελεί πρώτη κατοικία, με την κόρη του να δηλώνει πριν λίγο καιρό στο thestival.gr ότι ο πατέρας της έχει 85% αναπηρία και πως τα έγγραφα που προσκόμισε ο νέος ιδιοκτήτης ήταν από δικαστικούς και δεν έφεραν την υπογραφή εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Γιος ξυλοκόπησε τη μητέρα του και την έστειλε νοσοκομείο

Σάμος: Οριοθετήθηκε η φωτιά στους Μυτιληνιούς

Θεσσαλονίκη: ΙΧ παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικο στη Νεάπολη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:18