search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:30
MENU CLOSE

Νέα Ιωνία: «Δεν θα ζούσε αν ακουμπούσε τα καλώδια», λέει ο πατέρας του 11χρονου που έπαθε ηλεκτροπληξία

02.07.2023 13:32
ilektropliksia_parko

Στο σπίτι του επέστρεψε ο 11χρονος, που έπαθε ηλεκτροπληξία στο πάρκο Μακελαράκη, στη Νέα Ιωνία.

Το ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν το παιδί ακούμπησε κολόνα ηλεκτροδότησης από την οποία κρέμονταν γυμνά καλώδια, ενώ έπαιζε με τους φίλους του.

Ο 11χρονος ένιωσε πόνους στο στήθος και την καρδιά. Η μητέρα του ειδοποίησε άμεσα την παιδίατρο, που μόλις άκουσε τα συμπτώματα συνέστησε στους γονείς να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο.

Στο Νοσοκομείο, ο καρδιολόγος που εξέτασε το παιδί στα επείγοντα διέκρινε καρδιακή αρρυθμία και από τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων προέκυψε πως ο 11χρονος είχε πάθει ηλεκτροπληξία.

Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», ο πατέρας του επισήμανε πως αν ο 11χρονος είχε ακουμπήσει τα γυμνά καλώδια και όχι τη μεταλλική επιφάνεια της κολόνας τώρα δεν θα ζούσε…

«Οι γιατροί μάς είπαν ότι λόγω σωματικής διάπλασης και ηλικίας σώθηκε. Αν ήταν πιο αδύνατο παιδί ή πιο μικρής ηλικίας θα ήταν άλλη η κατάληξη. Σταθήκαμε τυχεροί που δεν είχαμε κάτι πιο σοβαρό σε αυτό το συμβάν. Αν ακουμπούσε τα καλώδια μπορεί και να μη ζούσε τώρα», επισήμανε, εξηγώντας πως η μητέρα του δεν κατάλαβε αν ο γιος της ακούμπησε τα καλώδια.

«Εκεί που καθόταν άρχισε να έχει έντονους πόνους στο στήθος. Επικοινωνήσαμε με την παιδίατρο, της περιγράψαμε τι συνέβη και μας είπε να πάμε στο Νοσοκομείο. Η γυναίκα μου τον ρωτούσε αν ακούμπησε τα καλώδια. Εκεί, μας είπαν οι γιατροί να κάνει εισαγωγή. “Υπάρχει πιθανότητα να πάθει ανακοπή, ποτέ δεν παίζουμε με το ρεύμα”, μας είπε ο καρδιολόγος. Τώρα όλα καλά, έχει ένα μούδιασμα στο δεξί το χέρι, στα άκρα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Μάνδρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο εργοστάσιο

Υγεία: Οι προτεραιότητες του υπουργείου και το στοίχημα της νέας κυβέρνησης

Super League 2: Και τρίτη προσαγωγή προέδρου ΠΑΕ για τους στημένους αγώνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:28