search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 03:58
MENU CLOSE

Τουρισμός: «Κανονικότητα» η εργασιακή «ζούγκλα» – Χωρίς Επιθεώρηση Εργασίας Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη (videos)

03.07.2023 10:08
servitora_new

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις το βίντεο με τον εργαζόμενο ο οποίος σερβίρει πελάτες σε αυθαίρετες κατασκευές μέσα στη θάλασσα στο νησί της Ρόδου.

Όπως αποκαλύπτεται, το σερβίρισμα με τους εργαζόμενους να μπαίνουν στην θάλασσα μέχρι τον λαιμό φαίνεται ότι ήταν κοινή πρακτική στο συγκεκριμένο beach bar.

Τώρα στο ερώτημα γιατί δεν είχαν καταγγελθεί οι συγκεκριμένες συνθήκες μέχρι τώρα, ίσως την απάντηση την δίνει ο πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Θανάσης Σταμούλης, ο οποίος καταγγέλλει καταγγέλλει τρομοκρατία από μπράβουςσε όποιον τολμούσε να κάνει έλεγχο για τις συνθήκες εργασίας. 

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μπράβοι δεν αφήνουν να πλησιάσει κανείς όταν αντιληφθούν ότι θέλουν να κάνουν έλεγχο ή να βγάλουν φωτογραφίες.

«Δεν μπορούμε να βλέπουμε τον σερβιτόρο να εξευτελίζεται», επεσήμανε ο πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.

«Μπροστά στην ανεργία και την πείνα όλα γίνονται ανεκτά. Θα ζητήσουμε τις μισθολογικές καταστάσεις θα δούμε με πόσα αμείβονται», πρόσθεσε ο Θανάσης Σταμούλης σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου μαγαζιού εξέδωσαν ανακοίνωση όπου τόνιζαν ότι δεν τους ενοχλεί και ότι πληρώνονται αδρά.

«Γροθιά στο στομάχι»

Για παντελή απουσία ελεγκτικών μηχανισμών έκανε λόγο ο πρόεδρος εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού Γ. Χόντζογλου μιλώντας στο Open ενώ χαρακτήρισε το βίντεο «γροθιά στο στομάχι», επισημαίνοντας ότι ο κλάδος παλεύει για να μην γίνει αυτό που βλέπουμε μια κανονικότητα.

«Δεν μπορούμε να βλέπουμε σερβιτόρους να μπαίνουν μέχρι το λαιμό μέσα στο νερό, δεν μπορούμε να βλέπουμε καμαριέρες να μπαίνουν σε άδειες πισίνες και να τρίβουν τα πλακάκια για να έρθει το βυτιοφόρο με το νερό», επεσήμανε. 

Όσον αφορά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αποκάλυψε ότι δεν υπάρχουν και για να κάνει ένας εργαζόμενος καταγγελία στο ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας), υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει επιθεώρηση εργασίας σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και ένας εργαζόμενος πρέπει να πάει στη Σύρο.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Γάτα προκάλεσε φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ

Εορτολόγιο: Ποιο γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 3 Ιουλίου

Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ 2023: Έως τις 9 Ιουλίου η προθεσμία για τις αιτήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07