search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:00
MENU CLOSE

Τουρκία: Θετική υποδοχή των δηλώσεων Γεραπετρίτη – «Η Ελλάδα έτοιμη να συζητήσει τις θαλάσσιες ζώνες»

04.07.2023 19:26
gerapetritis kypros

Στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη αναφέρεται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αποτιμώντας θετικά όσα είπε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του.

«Ο Γεραπετρίτης μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του ως υπουργός εξωτερικών συναντήθηκε με τον ομόλογο του Κωνσταντίνο Κόμπο της ‘Ελληνοκυπριακής Διοίκησης’. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση, ο Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η αναζήτηση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα που επικρατεί την τελευταία περίοδο στις σχέσεις της με την Τουρκία και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για διάλογο με βάση το διεθνές δίκαιο, ούτως ώστε να βρεθεί  λύση στις  διαφορές για την υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)», αναφέρει το πρακτορείο, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, «ο Κόμπος δήλωσε ότι η λύση του Κυπριακού αποτελεί θεμελιώδες πρόβλημα για την ‘Ελληνοκυπριακή Διοίκηση’, προσθέτοντας ότι αποδίδουν μεγάλη σημασία στη συμβολή της ΕΕ για να τερματιστεί το αδιέξοδο στην αναζήτηση λύσης και να ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις».

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Bullying από βουλευτές της ΝΔ καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Αποσύρει την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η κυβέρνηση για την υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου

Αιχμές Σκουρλέτη κατά Σπίρτζη: Ήταν στον πυρήνα του ηγετικού επιτελείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:58