search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:45
MENU CLOSE

Μπίστης για επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Φυσιολογικό να πάρει τα ηνία η νέα γενιά (video)

05.07.2023 09:42
nikos_mpistis_new

Για τις αλλαγές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία, μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Μπίστης.

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν ομαλά και χαρακτήρισε την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας σωστή.

«Προχωράμε γρήγορα αλλά όχι βιαστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας», σχολίασε ο Νίκος Μπίστης και πρόσθεσε ότι το κόμμα περνάει μια δεύτερη φάση «ενηλικίωσης».

«Θα πάμε με την ηγεσία που έχουμε. Και η Ράνια Σβίγκου και ο Γιώργος Βασιλειάδης κάνουν μια τεράστια προσπάθεια μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη από την πολιτική γραμματεία στα πρόσωπά τους», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μπίστης.

«Η νέα γενιά, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει τα ηνία του κόμματος είναι φυσιολογικό να μην ήταν έτοιμη να απαντήσει αμέσως. Τριανταπεντάρηδες, σαραντάρηδες οι οποίοι είχαν στρώσει την ζωή τους και είχαν στο μυαλό τους ότι αυτό θα έρθει αργότερα βρίσκονται μέσα σε λίγες ώρες να πρέπει να πάρουν αποφάσεις. Πολύ καλά κάνουν και τις παίρνουν με περίσκεψη», σχολίασε σχετικά με τη κούρσα διαδοχης του Αλέξη Τσίπρα.

«Νομίζω ότι υπάρχουν τρία πρόσωπα που μπορούν να κρατήσουν ενωμένο το κόμμα, το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό. Να είναι πρωθυπουργήσιμοι ή πρωθυπουργήσιμες το επόμενο διάστημα και να κρατήσουν το κόμμα σε τροχιά κυβερνησιμότητας χωρίς να χάνει τον αριστερό του χαρακτήρα. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η εικόνα για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι. Περιμένουμε», πρόσθεσε αποφεύγοντας να πει ονόματα.

«Δεν με φοβίζει το να κατέβουν πολλοί ή πολλές, αντιθέτω προσωπικά πιστεύω ότι αυτός ο ανταγωνισμός θα βοηθήσει την αύξηση της συμμετοχής. Δεν μιλάμε βεβαίως για εκείνα τα νούμερα τα οποία κάτω από ειδικές συνθήκες προέκυψαν τότε με την εκλογή Τσίπρα. Πιστεύω όμως ότι, όχι μόνο ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλος κόσμος που ενδιαφέρεται για την συγκρότηση πόλου στην προοδευτική παράταξη θα συμμετάσχει σε αυτήν την διαδικασία η οποία θα γίνει 3 με 10 Σεπτεμβρίου», κατέληξε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μπίστης.

Διαβάστε επίσης:

Σπίρτζης: Δεν είναι καλλιστεία η εκλογή ηγεσίας – Βολές σε Τζανακόπουλο, Σκουρλέτη, Σβίγγου (Video)

ΕΚΑΒ με… μπάι πας από πυροσβεστική και στρατό 

Ζαχαριάδης: Η ανάρτηση για τον αυνανισμό και το… κόμμα Νίκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:44