search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 18:25
MENU CLOSE

ΕΚΑΒ με… μπάι πας από πυροσβεστική και στρατό 

05.07.2023 08:30
mitsotakis-xrisoxoidis-1-new

Αμηχανία έφερε στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος η εξαγγελία του πρωθυπουργού για την αξιοποίηση στελεχιακού δυναμικού της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες στελέχωσης των ασθενοφόρων.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μπαλώματα ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι με τέτοιου είδους κινήσεις αποδυναμώνεται το αφήγημα της κυβέρνησης για την αναβάθμιση της υγείας και του ΕΣΥ

Εκφράζουν μάλιστα τον φόβο, μήπως το μέτρο αυτό αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο μέσα στο καλοκαιρινούς μήνες όπου χρειάζονται οι άνδρες της πυροσβεστικής και πολλές φορές και του στρατού, καθώς τα τελευταία χρόνια η χώρα δοκιμάζεται από τις φωτιές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας δίπλα του τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη  – κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Υγείας –  ανέφερε συγκεκριμένα ότι «αποδέχθηκα την εισήγηση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσουμε άμεσα και σήμερα κατά πάσα πιθανότητα στην έκδοση μίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θέτει στη δυνατότητα του υπουργείου Υγείας μέσω του ΕΚΑΒ την αξιοποίηση στελεχιακού δυναμικού της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες στελέχωσης των ασθενοφόρων, ώστε να μην επαναληφθούν τραγικά περιστατικά όπως αυτά τα οποία βιώσαμε τους περασμένους μήνες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε δε, ότι για το ΕΚΑΒ υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο το οποίο θα προχωρήσει κάποια στιγμή, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ανέφερε μάλιστα, ότι θα παρακολουθεί και θα ελέγχει κατά τακτά χρονικά διαστήματα την πορεία του έργου στο υπουργείο Υγείας και συμπλήρωσε ότι οι πολίτες πρέπει να δουν άμεσα το έργο της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι «ο Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου είναι ειδικότητα, έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, μόνο με μόνιμες προσλήψεις αποφοίτων του ΙΕΚ ΕΚΑΒ μιλάμε για ενίσχυση.

Έτσι εξασφαλίζεται η εξειδικευμένη βοήθεια στους ασθενείς στο σημείο και η εν συνεχεία υποστήριξη της υγείας τους μέχρι την παράδοση τους σε υγειονομικό σχηματισμό.

Δεν γίνεται ενίσχυση και ριζική αναμόρφωση του ΕΚΑΒ με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τρικ όπως η στελέχωση ασθενοφόρων με προσωπικό από την Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Ζαχαριάδης: Η ανάρτηση για τον αυνανισμό και το… κόμμα Νίκη

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα προχωρήσουμε σε πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του πρώτου μνημονίου

Πέντε εξεταστικές προτείνει ο Βελόπουλος στον Τασούλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 18:25