search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:06
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Ακόμη και σήμερα η ΠΝΠ για τα μεικτά πληρώματα στο ΕΚΑΒ

04.07.2023 12:14
xrysoxoidis

Ακόμη και εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία θα μπορούν να υπάρχουν μικτά πληρώματα στο ΕΚΑΒ με πυροσβεστική και ένοπλες δυνάμεις ώστε να κινηθούν τα ασθενοφόρα.

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της επίσκεψής του στο υπουργείο Υγείας.

Αυτό όπως είπε, δεν αποτελεί υποκατάστατο του συνολικού σχεδιασμού για το ΕΚΑΒ καθώς οι αλλαγές θα προχωρήσουν, όπως έχουν δρομολογηθεί.

Τόνισε επίσης ότι θα παρακολουθεί και θα ελέγχει κατά τακτά χρονικά διαστήματα την πορεία του έργου στο υπουργείο Υγείας και συμπλήρωσε ότι οι πολίτες πρέπει να δουν άμεσα το έργο της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Το στοίχημα της Υγείας θα το κερδίσουμε όλοι μαζί», κατέληξε ο πρωθπουργός.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είπε ότι έχουμε στα χέρια μας τον μπλε φάκελο όπου καταγράφονται οι προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας.

«Ο πρωθυπουργός μας έδωσε σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει στο υπουργείο Υγείας» είπε ο υπουργός και προσέθεσε ότι στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Προηγήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοιδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, οι δύο υφυπουργοί, Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος

Διαβάστε επίσης

Ορκίζεται σήμερα η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πλήρη εξέλιξη διεργασίες και «παζάρια» – Πού το πάει ο Σπίρτζης;

ΠΑΣΟΚ: Βάζει μπροστά την αυτοδιοίκηση – Διεργασίες και νέα επιτροπή  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:03