search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:45
MENU CLOSE

Βουλή: Μύλος με το «καλημέρα» – Ζωή εναντίον Τασούλα, σόου Βελόπουλου και… μπερδεμένα έδρανα

05.07.2023 07:40
5924354

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας επανεξελέγη Πρόεδρος της Βουλής χθες ωστόσο δεν έλειψαν τα παρατράγουδα με το «καλημέρα» της νέας συνόδου.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου σήκωσε το χέρι, αμέσως μετα την εκλογή των αντιπροέδρων, προκειμένου να μιλήσει για την αδυναμία του βουλευτή του κόμματός της να εκλεγεί σε θέση αντιπροέδρου, καθώς δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό θετικών ψήφων.

 Ο Πρόεδρος της Βουλής πήρε τον λόγο και έκοψε τον βήχα ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δώσει σε κανέναν τον λόγο.

Τα μικρόφωνα έκλεισαν και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σε χρόνο dt με το Προεδρείο, αλλά και τους παρόντες βουλευτές να αποχωρούν.

«Πολλές κοινοβουλευτικές ομάδες συνηθίζουν να κάνουν συμφωνίες, πριν την ψηφοφορία για την εκλογή των Αντιπροέδρων», είπε αργότερα η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι «η ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας, έχει αποφασίσει να μην δρα έτσι» και είχε κάνει γνωστό ότι θα ψηφίσει «παρών» για όλους Αντιπροέδρους.

«Επειδή η Πλεύση Ελευθερίας δεν μπήκε σε συμφωνίες, όπως άλλοι, και επειδή είναι ανησυχητικό για την κυβέρνηση το γεγονός ότι η Πλεύση Ελευθερίας βρίσκεται στη Βουλή, με εμένα επικεφαλής και με το ενδεχόμενο τριών ψήφων στη Διάσκεψη των Προέδρων, θέλησε η κυβερνητική πλειοψηφία να στερήσει από την Πλεύση Ελευθερίας, αυτή την ψήφο, στη Διάσκεψη των Προέδρων, την τρίτη ψήφο δηλαδή που θα έδινε ο Αντιπρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και χαρακτήρισε λυπηρή αυτή την εξέλιξη.

Μείζον θέμα το χωροταξικό

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ανάγει ως μείζον ζήτημα άμεσης αντιμετώπισης το χωροταξικό της Ολομέλειας επιμένοντας ότι οι βουλευτές των Σπαρτιατών πρέπει να μετακινηθούν σε άλλο σημείο της αίθουσας.

Η νέα αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Ολγα Γεροβασίλη επιχείρησε να προσεγγίσει τον κ. Τασούλα και να τον πείσει να αλλάξει το χωροταξικό ώστε ΣΥΡΙΖΑ και Σπαρτιάτες να μην είναι σε όμορα έδρανα. Είχε προηγηθεί η επιστολή διαμαρτυρίας που επέδωσε ο επικεφαλής της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτης Φάμελλος στον Πρόεδρο της Βουλής υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι παραβιάζονται οι κανόνες του κοινοβουλευτισμού.

Η χωροταξία της νέας Βουλής φαίνεται να δυσκόλεψε ακόμα και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑΑθηνά Λινού, η οποία όπως δήλωσε μπερδεύτηκε και πήγε να καθίσει στα έδρανα των ”Σπαρτιατών”.

«Παραλίγο να καθίσω στην ομάδα των Σπαρτιατών και ευτυχώς κάποιος κύριος από τους Σπαρτιάτες μου το επέδειξε (sic) ότι ”θέλετε να ανήκετε εδώ”;», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αθηνά Λινού.

Πεντε εξεταστικές ζητά ο Βελόπουλος

Στο μεταξύ, προτάσεις για τη σύσταση πέντε εξεταστικών επιτροπών, κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις της Ελληνικής Λύσης «αφορούν την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για κάθε μία από τις ακόλουθες υποθέσεις:

Την διακρίβωση της ζημιάς που επέφερε στο ελληνικό Δημόσιο η διακυβέρνηση του πρώτου εξαμήνου του 2015 και την απόδοση ευθυνών στα μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Την διερεύνηση των επιπλοκών, θανάτων και διαφόρων ασθενειών που προκάλεσε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες το εμβόλιο mRNA και τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών στα μέλη της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Την διερεύνηση των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων και μη για το μαζικό έγκλημα στο Μάτι.

Την διερεύνηση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες υπεγράφη η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, και του καταλογισμού ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα, καθώς και την ανάδειξη των λόγων αυτοδίκαιης ακυρότητας της Συμφωνίας.

Την διερεύνηση των συνθηκών του μαζικού εγκλήματος των Τεμπών και τον καταλογισμό τυχόν ποινικών ευθυνών σε μέλη της κυβέρνησης της Ν.Δ.».

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς υποψηφιότητα ενώ ο χρόνος πιέζει – Στα «χαρακώματα» οι τάσεις για την κατεύθυνση του κόμματος

Τα μαζεύει η Τζώρτζια Κεφαλά: «Φυσικά και δεν υποστηρίζω τους Σπαρτιάτες»

Ζαχαριάδης: Η ανάρτηση για τον αυνανισμό και το… κόμμα Νίκη

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:44