search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:25
MENU CLOSE

ΕΚΑΒ: Δήμαρχος αναγκάστηκε να μεταφέρει ασθενή στην Εύβοια – Τι λέει στο topontiki.gr

06.07.2023 15:19
ekav

Ακόμη ένα κρούσμα που καταδεικνύει τις τραγικές αδυναμίες του ΕΚΑΒ, οι οποίες τις τελευταίες μέρες έχουν οδηγήσει στο θάνατο τριών ανθρώπων, έρχεται στο φως.

Αυτή τη φορά πρόκειται για επείγον περιστατικό στην παραλία του Λιμνιώνα, όπου ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς αναγκάστηκε να μεταφέρει ο ίδιος τον παλαίμαχο τερματοφύλακα του Πανιωνίου Ζαφείρη Κάκαρη, με πρόβλημα υγείας, στο κέντρο υγείας Ψαχνών, μαζί με γιατρό της περιοχής.

Όπως είπε μιλώντας στο topontiki.gr, ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, με δική του πρωτοβουλία μετέφερε με το αυτοκίνητό του από την παραλία του Λιμνιώνα τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου, που χρειαζόταν άμεσα ιατρική βοήθεια. Μάλιστα, είχε μαζί του γιατρό της περιοχής, μαζί με τον οποίο μετέφεραν τον ασθενή στο κέντρο υγείας Ψαχνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο ασθενής, κρίθηκε ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Τρεις νεκροί τα τελευταία 24ωρα

Με την εξαγγελθείσα κυβερνητική «αναβάθμιση» να μην έχει αποτρέψει τρεις θανάτους συνανθρώπων μας τα τελευταία 24ωρα, οι τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ έρχονται με τον πιο σκληρό τρόπο στην επιφάνεια για πολλοστή φορά.

Τα «μπαλώματα» με πυροσβέστες, εργαζόμενους σε ΟΤΑ και στρατό, που θα κληθούν να οδηγούν ασθενοφόρα φαίνονται ακόμη πιο μικρά απέναντι στην ανθρώπινη τραγωδία.

Ένας άνθρωπος, ηλικίας μόλις 52 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, στο Περιστέρι, περιμένοντας ασθενοφόρο. Στο Περιστέρι, στην Αθήνα. Όχι σε κάποιο απομακρυσμένο νησί.

Ακόμη δύο συνάνθρωποί μας άφησαν μέσα σε λίγες ώρες την τελευταία τους πνοή, τις επόμενες ώρες, περιμένοντας μάταια ασθενοφόρο, σε Εύβοια και Λέσβο.

Το απόγευμα της Τετάρτης (5/7), στο Μαντούδι Εύβοιας, ένας συνταξιούχος άφησε την τελευταία του πνοή σε καρότσα αγροτικού κατά τη διάρκεια μεταφοράς του στο Κέντρο Υγείας από το χωριό Μετόχι της Βόρειας Εύβοιας.

Ο άντρας αισθάνθηκε αδιαθεσία αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο οπότε θα έπρεπε να περιμένει να έρθει από το Νοσοκομείο της Χαλκίδας

Μετά από μία ώρα αναμονής και με την κατάστασή του να επιδεινώνεται κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στην καρότσα αγροτικού, χωρίς ωστόσο να προλάβουν να φτάσουν έγκαιρα μέχρι το Κέντρο Υγείας.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό τους τελευταίους δύο μήνες στην περιοχή του Μαντουδίου, όπου κάτοικος μεταφέρθηκε σε καρότσα αγροτικού καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο για τη μεταφορά του και τελικά απεβίωσε.

Είχε προηγηθεί ο θάνατος του 65χρονου στα μέσα Μάη, στο χωριό Δαφνούσα, ενώ ανάλογη καθυστέρηση υπήρξε και στη μεταφορά τραυματισμένου δασεργάτη πριν από λίγους μήνες, ο οποίος επίσης απεβίωσε.

Και άλλος νεκρός στη Λέσβο

Με την ίδια της την ζωή πλήρωσε την έλλειψη ασθενοφόρου και μια γυναίκα, αυτήν τη φορά στην παραλία Γαβαθά στη Μυτιλήνη.

Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο από την Καλλονή, η γυναίκα είχε καταλήξει και απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της στο Κέντρο Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Άλκη Καμπανού: Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων

Κύκλωμα trafficking: Στη φυλακή και ο σύντροφος της «Μαρίνας»

Al Jazeera για Πύλο – Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες: «Μας βούλιαξαν, άλλαξαν τις καταθέσεις μας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:24